Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Mayantuyacu: Το ποτάμι που βράζει και οι θρύλοι των Ίνκας





Κρυμμένος βαθιά στην καρδιά της Αμαζονίας, στο Περού, υπάρχει ο ποταμός Mayantuyacu – τρόπος έλξης των τουριστών για τις ιαματικές του, θερμές πηγές και ιερός τόπος για τους ιθαγενείς. Τα νερά του είναι τόσο ζεστά που σε ορισμένα σημεία μπορεί κανείς να φτιάξει τσάι ενώ σε άλλα, όποιο ζώο πέσει μέσα βράζει στιγμιαία. 


Στο Περού είναι πολλοί οι θρύλοι που τον συνοδεύουν αλλά όταν ο γεωφυσικός Andrés Ruzo πρωτοάκουσε γι’ αυτόν, σκέφτηκε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.


Είχε πρωτοακούσει για τον Mayantuyacu όταν ο πατέρας του του αφηγήθηκε πώς οι Ισπανοί κονκισταδόρες σκότωσαν τον τελευταίο αυτοκράτορα των Ίνκα. Η ιστορία λέει πως μετά το φόνο ο Ισπανός κατακτητής κατευθύνθηκε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου αναζητώντας χρυσό. Όταν επέστρεψαν, ο άνδρας μιλούσε για μια τρομακτική εμπειρία που περιλάμβανε δηλητηριασμένο νερό, ανθρωποφάγα φίδια κι ένας ποταμός που ο βυθός του βράζει.




Δώδεκα χρόνια αργότερα ο Ruzo άκουσε ξανά για τον ποταμό όταν η θεία του του είπε πως τον είχε επισκεφθεί. Τελικά, το 2011 ο Ruzo είδε το θρυλικό ποτάμι που βράζει με τα ίδια του τα μάτια.


 Το μέγιστο πλάτος του είναι 25 μέτρα και το βάθος του φτάνει τα 6 μέτρα. Το νερό είναι αρκετά ζεστό για να… κάνει κανείς τσάι ενώ σε ορισμένα σημεία όντως βράζει. Τμήματα του ποταμού είναι τόσο ζεστά που όποιο ζώο πέσει μέσα βράζει στιγμιαία. «Είδα πολλά είδη ζώων να πέφτουν μέσα και, ήταν σοκαριστικό, η διαδικασία ήταν ίδια. Άρχιζαν να βράζουν και τελικά έχαναν τις δυνάμεις τους και πέθαιναν» λέει ο Ruzo.

Το ποτάμι βράζει λόγω θερμών πηγών που τροφοδοτούνται με λάθος τρόπο.

 «Όπως το αίμα τρέχει στις φλέβες και τις αρτηρίες μας, έτσι η Γη έχει ζεστό νερό να τρέχει μέσα στις χαραμάδες και τα ανοίγματά της», εξήγησε ο Ruzo σε ομιλία του στο Ted Talk. «Όταν αυτές οι αρτηρίες φτάνουν στη επιφάνεια, έχουμε εκδηλώσεις γεωθερμίας, θερμές πηγές, ατμίδες και στην περίπτωσή μας, τον ποταμό που βράζει», πρόσθεσε.


Δείτε  ακόμα:

Εικόνες σοκ στο ζωολογικό κήπο της εμπόλεμης Υεμένης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.