Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

6 tips για να εξοικονομήσετε χρήματα στο σουπερμάρκετ





Εδώ είναι μερικές συμβουλές για ψώνια εξυπνότερα στο σουπερμάρκετΔεδομένου ότι οι μισθοί συρρικνώνονται, είναι επόμενο να μειώνεται και το budget σας για το σουπερμάρκετ. Η οικονομική κρίση άλλωστε μας έχει βάλει όλους στο τρυπάκι να εντοπίζουμε τους τομείς απ' όπου μπορούμε να εξοικονομούμε χρήματα.


Εδώ είναι μερικές συμβουλές για ψώνια εξυπνότερα στο σουπερμάρκετ.


Φτιάξτε μια λίστα με τα απαραίτητα



Προτού καν πάτε στο σουπερμάρκετ, σχεδιάστε το μενού της εβδομάδας. Μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά με την προετοιμασία και την οργάνωση θα ξοδέψετε λιγότερα χρήματα και θα αγοράσετε μόνο τα απαραίτητα. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο και δεδομένου ότι θα ξέρετε τι θα μαγειρέψετε δεν θα χρειαστεί να πεταχτείτε μέχρι το μίνι μάρκετ για να πάρετε κάτι που σας λείπει. Άλλος ένας τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι τιμές του μίνι μάρκετ είναι λίγο πιο τσιμπημένες.


Όχι στη υπερκατανάλωση



Είτε ψωνίζετε για την πολυμελή οικογένειά σας, είτε μόνο για τον εαυτό σας, εύκολα μπορείτε να πέσετε στη παγίδα της υπερκατανάλωσης στο σουπερμάρκετ, ειδικά αν πεινάτε την ώρα που ψωνίζετε. Προτού κατευθυνθείτε στο ταμείο, ελέγξτε διπλά το καλάθι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πάρει πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε.Αν μάλιστα έχετε χώρο στην κουζίνα σας, εφοδιαστείτε με αγαθά που δεν χαλάνε γρήγορα, όπως είναι τα χαρτικά, τα κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα προϊόντα, τα όσπρια και τα ζυμαρικά κ.ά.


Συγκρίνετε τιμές


Πάντα να συγκρίνετε τις τιμές στα ράφια. Τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν απόθεμα στα πιο ακριβά προϊόντα, οπότε είναι εύκολο να αγοράσετε ένα. Μια απλή «σάρωση» πάνω και κάτω, θα σας γλιτώσει μερικά ευρώ από τον συνολικό λογαριασμό σας.


Κάντε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά

Αν είστε ασυγκράτητοι και ξέρετε ότι εύκολα μπορείτε να παρασυρθείτε, προτιμήστε να κάνετε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά.


Φυσικά πάντα εξαρτάται από τη μέρα σας και τι ακριβώς θέλετε να αγοράσετε. Εάν για παράδειγμα η λίστα σας περιλαμβάνει πολλά ογκώδη αντικείμενα, το Online σουπερμάρκετ είναι η καλύτερη λύση.


Μπορείτε επίσης να ψωνίζετε από διαφορετικά σουπερμάρκετ για διαφορετικά πράγματα τα οποία είναι σε προσφορά. Εκτός από χρήμα, γλιτώνετε και χρόνο!


Μην δίνετε τόση μεγάλη σημασία στην επωνυμία του προϊόντος

Πολλές φορές δεν πληρώνουμε την ποιότητα του προϊόντος που αγοράζουμε αλλά την επωνυμία του.


Αυτό που όμως έχει σημασία στη πραγματικότητα είναι τα συστατικά και η γεύση. Φροντίστε λοιπόν πάντα να διαβάζετε το πίσω μέρος της ετικέτας του προϊόντος που αγοράζετε και μην εστιάζετε τόσο στο brand name του.


Από Αθανασιάδου Βιολέττα


Διαβάστε  ακόμα:

Απίστευτο αλλά... ελληνικό! Διέλυσε όλο το σουπερμάρκετ επειδή...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.