Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Συντάξεις: Πώς και σε ποιους θα γίνουν οι μειώσεις





Θα θυσιαστούν τα ρετιρέ για να διασωθούν οι μεσαίες και χαμηλές κύριες συντάξειςΜε τριπλό πλαφόν έρχονται οι μειώσεις στις συντάξεις. Το εναλλακτικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μπαίνει στο τραπέζι της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με στόχο να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να βγει ο λογαριασμός χωρίς οριζόντιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προβλέπει τρεις «κόφτες»: δύο αυστηρά «ψαλίδια» στα ρετιρέ για υψηλές κύριες συντάξεις και για συνολικό εισόδημα συνταξιούχου, αλλά και ένα «φρένο» στα 1.000 ευρώ που θα λειτουργεί ως προστατευτικό δίχτυ για το νέο άθροισμα κύριας και επικουρικής, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.


Οι περικοπές στις επικουρικές, που αν δεν αποφευχθούν θα είναι κλιμακωτές μεσοσταθμικά 6-7% σε ποσά πάνω από 170 ευρώ, θα συνδυαστούν με τις κύριες που θα εισπράττουν οι δικαιούχοι.


Στόχος είναι όσοι σήμερα εισπράττουν πάνω από 1.000 ευρώ κύρια και επικουρική να μην πέσουν μετά τις μειώσεις κάτω από τα 1.000 ευρώ. Η ελληνική πλευρά βάζει «κόφτη» στα 1.000 ευρώ ώστε να φρενάρει την πτώση του εισοδήματος μετά τις κλιμακωτές μειώσεις.


Συνδυαστικά με το πλαφόν προς τα κάτω θα λειτουργήσουν και τα πλαφόν προς τα πάνω, ώστε να θυσιαστούν τα ρετιρέ και να διασωθούν οι μεσαίες και χαμηλές κύριες συντάξεις.


Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νέο αυστηρότερο πλαφόν για τη μία κύρια σύνταξη στα 2.000 ευρώ.


Το προσχέδιο νόμου του Κατρούγκαλου προβλέπει πλαφόν στα 2.300 ευρώ για την κύρια σύνταξη από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα δεν αναμένεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι σημερινές κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ δεν είναι πάνω από 4.000.


Διαβάστε  ακόμα:

Δέκα πράγματα που είναι πιο βρώμικα από την τουαλέτα σας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.