Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Δέκα πράγματα που είναι πιο βρώμικα από την τουαλέτα σας





Κάποια αντίκείμενα δεν τα φαντάζεστεΌλοι θέλουν να είναι το σπίτι τους καθαρό και τακτοποιημένο με κάποιους να είναι λιγότερο τακτικοί και κάποιους άλλους περισσότερο. Σίγουρα όμως και οι πιο «κολλημένοι» με την καθαριότητα, ίσως έχουν κάποια βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι τους -και μάλιστα πολύ βρώμικα- που δεν μπορούν να το φανταστούν.


Είναι πράγματα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση με πολλά βακτήρια που το γυμνό μάτι δεν μπορεί να δει.


Δείτε δέκα από αυτά τα αντικείμενα που μπορεί να είναι πολύ πιο βρώμικα από την λεκάνη της τουαλέτας μας.


1. Νεροχύτης 


Ένα από τα πιο «πολυχρησιμοποιημένα» σημεία του σπιτιού. Εδώ καθαρίζονται τα πιάτα από τα νόστιμα φαγητά που φτιάχνουμε, αλλά επίσης υπάρχουν βακτηρίδια που βρίσκονται στο νεροχύτη της κουζίνας και που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ασθένειες. Ειδικά αν ξεπλένετε απλώς τα πιάτα και ποτήρια για να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων τα βακτηρίδια κολλάνε στο νεροχύτη και αναπαράγονται διάφορες μορφές βακτηρίων όπως το e-coli και η σαλμονέλα. Φροντίζετε να καθαρίζετε καλά το νεροχύτη κάθε φορά.


2. Αλατοπίπερα

Αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι το αλάτι και το πιπέρι είναι το πρώτο πράγμα που θα βάλετε στο τραπέζι. Ακόμη όμως και όταν είστε μόνοι σας είναι δύο πράγματα που πιάνετε σχεδόν κάθε φορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά από τα μικρόβια να μεταφέρονται εκεί και μάλιστα σε ένα αντικείμενο που δεν πλένετε συχνά ή κάποιοι και ποτέ.


3. Τηλεχειριστήριο


Όλοι απολαμβάνουμε ωραίες, ήσυχες νύχτες στο σπίτι βλέποντας τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι το ίδιο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης που χρησιμοποιούμε για να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ένταση και να αλλάξουμε τα κανάλια είναι ένας... παράδεισος για τα μικρόβια. Ακόμα και αν μένετε μόνοι, όταν φτερνίζεστε ή έχετε βήχα μεταφέρετε στο χειριστήριο μικρόβια που ξαναπιάνετε αργότερα.


4. Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Πλέον ο υπολογιστής είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται λίγο-πολύ σε κάθε οικογένεια είτε για ψυχαγωγία είτε για δουλειά. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή είναι ένα αντικείμενο που συγκεντρώνει πάρα πολλά μικρόβια, τα οποία επανέρχονται στα χέρια σας ακόμη και όταν είναι καθαρά και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται πολύ συχνά.


5. Μπανιέρα

Μπορεί να θεωρείτε ότι το πιο βρώμικο αντικείμενο στην τουαλέτα σας είναι η λεκάνη και να επιμένετε περισσότερο σε αυτή στην καθαριότητα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι σε έρευνες που έγιναν σε μπανιέρες σχετικά με το πόσο καθαρές είναι βρέθηκε ακόμη και σταφυλόκοκκος. Μην θεωρείτε ότι είναι πεντακάθαρες, επειδή εκεί κάνουμε μπάνιο καθώς συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια που θέλουν εντατική καθαριότητα.


6. Σφουγγάρια

Αυτό το αντικείμενο ίσως το έχετε ξανακούσει. Καθαρίζοντας τις διάφορες επιφάνειες, τα μικρόβια όλα συγκεντρώνονται στα σφουγγάρια. Είναι σημαντικό λοιπόν να καθαρίζετε ή να αποστειρώνετε τα σφουγγάρια σας μία φορά την εβδομάδα για να απομακρύνονται τα μικρόβια από αυτά.


7. Επιφάνεια κοπής

Πόσο συχνά κόβετε λαχανικά ή άλλα φαγητά στην επιφάνεια κοπής; Ειδικά αν κόβετε κρέατα εκεί πρέπει να δείχνετε πάρα πολύ μεγάλη προσοχή με την καθαριότητα του εν λόγω αντικειμένου καθώς συγκεντρώνονται εκεί πάρα πολλά βακτήρια από τα ωμά κρέατα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας. Είτε πλαστικές είτε ξύλινες επιφάνειες χρειάζονται μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα.


8. Το χαλί

Γύρη, σωματίδια από τροφές, υπολείμματα από παπούτσια, όλα αυτά είναι «αποθηκευμένα» στο χαλί σας. Αυτό πρέπει να σκέφτεστε όταν περπατάτε ξυπόλυτοι σε αυτό, εάν δεν το καθαρίζετε συχνά και εντατικά. Η καλύτερη λύση για να αποφύγετε μια από αυτές τις πηγές μικροβίων είναι να μην πατάτε με τα παπούτσια σας σε αυτά.


9. Κινητό

Το κινητό μας τηλέφωνο που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι μια μεταφερόμενη εστία μικροβίων και κάποιες φορές ακόμη πιο βρώμικο και από την τουαλέτα μας. Το ακουμπάμε σε διάφορες επιφάνειες και μετά το βάζουμε στο πρόσωπό μας. Θέλει καθημερινό καθάρισμα με ένα πανί και φυσικά πλύσιμο των χεριών μας τακτικά.


10. Οδοντόβουρτσα

Σύμφωνα με έρευνες όπως αναφέρει το therichest το πιο βρώμικο αντικείμενο στο μπάνιο μας είναι η οδοντόβουρτσα. Τα μικρά σωματίδια πάνε και κολλάνε πάνω στη βρεγμένη οδοντόβουρτσα και μετά στο στόμα μας. Η καλύτερη λύση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να φυλάσσεται σε ένα κλειστό χώρο, είτε στο ντουλαπάκι του μπάνιου ή και εκτός μπάνιου.


Διαβάστε  ακόμα:

Κεφίρ το ίαμα από τον Καύκασο














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.