Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες και σοκολάτα





Για τη ζύμη:


2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις


150γρ Βιτάμ κλασικό παγωμένο

1 αβγό ή 2 κρόκοι αβγών

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ ζάχαρη

Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού


Για τη σοκολάτα:


100γρ κουβερτούρα

150γρ γάλα

1 βανίλια

20γρ Βιτάμ κλασικό

1 σφηνάκι ρούμι


Για τις μπανάνες:


4 μπανάνες

50γρ Βιτάμ

75γρ καστανή ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλα

χυμό από 1 πορτοκάλι

λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα


Για τη ζύμη:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακουβίτσα. 

2. Ρίχνουμε το Βιτάμ κομμένο σε μικρά κυβάκια και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια τριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. (Αν δυσκολευόμαστε προσθέτουμε 2 κ.σ. παγωμένο νερό.)

3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο και όπως είναι τυλιγμένη στη μεμβράνη την ανοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη. 

4. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, ξεκολλάμε τη μια πλευρά της μεμβράνης και αφήνοντας την πάνω πλευρά της μεμβράνης την απλώνουμε στην ταρτιέρα. (Πολύ εύκολα επίσης μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση και με τα δάχτυλα μας την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τοιχώματα.)

5.Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια πριν απλώσουμε πάνω στη ζύμη την γέμιση.


Για τη γέμιση:


1. Αλείφουμε με Βιτάμ μια ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα. 

2. Ψήνουμε τη ζύμη σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει. 

3.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και μόλις κάψει βάζουμε τις μπανάνες ολόκληρες. 

4.Σοτάρουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν οι μπανάνες, σβήνουμε με το ρούμι και το πορτοκάλι και μόλις εξατμιστούν τις κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

5.Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6. Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στη ζύμη και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.


Διαβάστε  ακόμα:

Τα παπούτσια της Ανοιξης -Οι 8 τάσεις που θα φορεθούν ως το Σεπτέμβριο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.