Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα οι αγρότες - Συνεχίζονται τα μπλόκα





Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει πλέον για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή, καθώς, ήδη, οργανώνεται από όλες τις πλευρές η μαζική κινητοποίηση, την ώρα που τα περισσότερα μπλόκα στην χώρα εξακολουθούν ακάθεκτα. 


Από χθες στην ΕΛ.ΑΣ. ''στήνεται'' σχέδιο'' αντιμετώπισης της απόβασης του πρωτογενούς τομέα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ στις 2 αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για να εξασφαλιστούν άδειες. 


Σήμερα πάντως, από το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός κάλεσε εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν δυνατότητες για βελτιώσεις, στο θέμα των εισφορών τους, της μεταβατικότητας των διατάξεων, και στα θέματα που αφορούν κυρίως την προστασία του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.


Την ίδια, στιγμή, για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. 



Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη μετάβαση των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα, αναφέρει μεταξύ άλλων:Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα». Εφαρμόζουν την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", εξωθώντας στον "κοινωνικό αυτοματισμό". Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.

 


Πάμε στην Αθήνα να απαιτήσουμε, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που ομόφωνα αποφασίσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια διεκδικώντας από την κυβέρνηση:


Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή - Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης - Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος - Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

 Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 Αυτά τα αιτήματα είναι ζωτικής σημασίας για μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη διεκδίκησή τους.Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν, επίσης:


Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε. Οχι για να κάνουμε επίδειξη δύναμης, ή να προκαλέσουμε επεισόδια, όπως λένε οι κατήγοροί μας στην κυβέρνηση και τα αναπαράγουν διάφορα ΜΜΕ. Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και των γονιών μας και όχι "μπαχαλάκηδες" και "τρομοκράτες". Τόσα χρόνια στους αγώνες, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πως να τους οργανώνουμε και πως να τους περιφρουρούμε.

Ανοιχτοί θα είναι σήμερα οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα δεν προτίθενται να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση.
Αντίθετα, η εφορία Μουδανιών θα παραμείνει αποκλεισμένη, ενώ το μεσημέρι κλείνει και πάλι το τελωνείο του Προμαχώνα.
Κλειστό θα διατηρηθεί το Δερβένι στο χρονικό διάστημα 10:00-15:00 ενώ τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής, Θόδωρο Χατζητομάρη.
Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, με τη συμμετοχή και μελισσοκόμων, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.
Εξακολουθούν και σήμερα οι αγρότες τον επ΄ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών, με τους εκπροσώπους του να είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών και από άλλα μπλόκα επί του κειμένου που συνέταξαν μαζί με το μπλόκο των Μικροθηβών και περιλαμβάνει, όπως υποστηρίζουν, τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.
Ανοικτό παραμένει από τις 20:15 χθες το βράδυ, το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, όπου -κατά την αστυνομία- δεν υπάρχουν πλέον οχήματα σε αναμονή.
Το σημείο θα κλείσει εκ νέου στις 15:00 και θα ανοίξει στις 10:00 αύριο το πρωί για τρεις ώρες.
Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε αργά τη νύχτα έως τις 11:00 σήμερα το πρωί, οπότε έκλεισε και πάλι. Τρακτέρ από τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης νομού Δράμας, μετακινήθηκαν τη νύχτα στην εφορία της πόλης, την οποία απέκλεισαν.
 Υπό κατάληψη παραμένει από τις 20/1 η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
 Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00-15.00 και 20:00.00-22:00) στο πρώτο, ενώ στο δεύτερο η δίοδος θα κλείσει από τις 18:00 έως και τις 22:00.
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου τα παρατεταγμένα τρακτέρ υπερβαίνουν τα 800, ο αποκλεισμός που ξεκίνησε το Σάββατο θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συντονιστικού, αγρότη Χαλάστρας Αχιλλέα Καμπούρη.
Σε αποκλεισμό βρίσκεται για δέκατη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00.
Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά αποκλειστούς στους κόμβους: Μελισσίου (17:00-22:00), Μαυροβουνίου Πέλλας (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου (17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).
Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο αποκλεισμός που αποφασίστηκε είναι ο δεύτερος 24ωρος, από τις 10:00, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση της δύναμης στο τελωνείο Ευζώνων.
Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους τις τελευταίες ημέρες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, με τον σημερινό αποκλεισμό να ξεκινά στις 10:00 και να διαρκεί έως και τις 20:00».


Στον νομό Πιερίας θα γίνει αποκλεισμός δρόμων το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι εκεί έχουν στηθεί μπλόκα σε Αιγίνιο και Κατερίνη.


Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στις 12:00, ξεκίνησε 24ωρος αποκλεισμός.


Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα είναι το εξής: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ 11:00-23.00, Γρεβενά, πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13:00-16:00 και στα δύο ρεύματα, Νεάπολης Τσοτυλίου 14:00-16:00 και 18:30-20:00), στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30, επίσης σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός τις ώρες 12:00-14:00.


Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, θα προχωρήσουν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.


Παράλληλα, αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται στα μπλόκα των εθνικών οδών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα.


Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.


Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μετά το μεσημέρι είναι κλειστή η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναύπακτου, ενώ από τις 5 το απόγευμα, έως τις 8 το βράδυ, θα κλείσει η εθνική η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.


Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν, από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.


Από τις 7 το βράδυ έως τις 10 το βράδυ, αγρότες θα κλείσουν η εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ τα μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας, θα αποκλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στην γέφυρα του Μεγανίτη.


Στην Ηλεία, αγρότες προγραμματίζουν να κλείσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο του Κουρτεσίου.


Διαβάστε  ακόμα:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.