Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πανικός πωλήσεων παγκοσμίως με τις τράπεζες να ισοπεδώνονται





Απώλεια 250 μονάδων με το... καλημέρα για τον Dow JonesΑπώλειες που έφθασαν στο 3% για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές – Πτώση κοντά στο 2% για τη Wall Street - «Βουτιά» 13% για τη μετοχή της Societe Generale – Διασώζονται χρυσός και κρατικά ομόλογα – Χαμηλότερα και από τα 27 δολ. το πετρέλαιο


Οι νέες ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα αλλά και την αξιοπιστία της ασκούμενης νομισματικής πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών, η συνεχιζόμενη έντονη μεταβλητότητα στο πετρέλαιο και η «απέχθεια» προς τις τραπεζικές μετοχές οδηγεί σε ένα ακόμη κρεσέντο πωλήσεων στις διεθνείς αγορές.


Πτώση που ξεπερνά το 3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με τη μετοχή της Societe Generale να αποτελεί σήμερα το βασικό «θύμα» των επενδυτών, καθώς οι απώλειές της έφθασαν στο 13%, μετά την ανακοίνωση κερδών χαμηλότερων των εκτιμήσεων για το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους. Επιστροφή στην πτώση και για τη Deutsche Bank, η οποία αποδυναμώθηκε άνω του 8%, ενώ σταθερά σε κλοιό πωλήσεων παραμένουν οι μετοχές ιταλικών τραπεζών.


«Όλα εξαρτώνται από το «συναίσθημα». Ο φόβος είναι αυτός που επικρατεί. Δεν υπάρχουν στρατηγικές ή η μόνη που υπάρχει είναι: ας μειώσω την έκθεσή μου σε μετοχές και θα δω αργότερα τι θα κάνω», υποστηρίζει ο Bill O'Neil επικεφαλής της U.K. Investment Office και προσέθεσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλής παγκόσμιας ανάπτυξης. Έχουμε την αίσθηση ότι οι αγορές δεν αισθάνονται, ακόμη, άνετα με την ομαλοποίηση των βασικών επιτοκίων και την εκτίμηση ότι θα είναι υποστηρικτικά της ανάκαμψης. Υπάρχει η αίσθηση στην αγορά ότι δεν μπορείς να έχεις το ένα, χωρίς το άλλο».


Ένα ακόμη πλήγμα για τις διαθέσεις των επενδυτών επήλθε από την Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, η οποία επίσης προχώρησε στην εφαρμογή πολιτικής αρνητικών επιτοκίων.


Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθερό το σφυροκόπημα στις τράπεζες




Ο Γενικός Δείκτης ενώ υποχωρούσε έως και πάνω από 6% βουτώντας μέχρι τις 420 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 440 μονάδες με πτώση 1,89%. Οι τραπεζικοί τίτλοι για ακόμη μία συνεδρίαση κατέγραψαν βαριές απώλειες, με τη μετοχή της Eurobank να υποχωρεί 4,48% στα 0,32 ευρώ, της Πειραιώς στο -10% και τα 0,081 ευρώ, της Εθνικής με πτώση 5,5% στα 0,12 ευρώ και της Alpha Bank αμετάβλητη στα 1,16 ευρώ.

«Βουτιά» κοντά στο 3% για την Ευρώπη




Σε περιβάλλον ισχυρών πωλήσεων παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με αυτήν της Ιταλίας να δέχεται τις πλέον ασφυκτικές πιέσεις και να υποχωρεί άνω του 4%, με το τραπεζικό ξεπούλημα να παραμένει αμείωτο και κανένα φως στο βάθος του τούνελ να μην εμφανίζεται. Ανάλογο κλίμα και στα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς εκτός των τραπεζικών μετοχών, σε αντίστοιχη πορεία κινούνται και αυτές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους πρώτων υλών και μετάλλων. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Απώλειες 250 μονάδων με το... καλημέρα για τον Dow Jones




Με τις χειρότερες των διαθέσεων ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, τόσο εξαιτίας του γενικότερου αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, όσο και εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεων της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν. Η κυρία Γέλεν άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η αμερικανική οικονομία δεν βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης, απέκλεισε το ενδεχόμενο η Fed να εφαρμόσει αρνητικά επιτόκια, ενώ εμφανίστηκε αρκετά ανήσυχη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα και οι επενδυτές στη Wall Street να βρεθούν σε έναν άκριτο πανικό πωλήσεων, χωρίς να εφαρμόζουν στην ουσία κάποια συγκεκριμένη στρατηγική (Διαβάστε περισσότερα εδώ).


Σε κλοιό πιέσεων και οι ασιατικές αγορές




Κυρίως πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Αυστραλία, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την χθεσινή ομιλία της Τζάνετ Γέλεν ενώπιον του Κογκρέσου αλλά και τις νέες διακυμάνσεις στις τιμές πετρελαίου. Ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ που άνοιξε ύστερα από τρεις μέρες αργίας για τους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, υποχώρησε κατά 4,25% σε νέα χαμηλά επίπεδα από τα μέσα του 2012. Στη Νότιο Κορέα, ο Kospi, που επίσης ήταν κλειστός για τις γιορτές, κινήθηκε πτωτικά κλείνοντας με απώλειες σχεδόν 3%, με «οδηγό» τα bluechips Samsung Electronics και Posco τα οποία έκλεισαν με πτώση 2,92% και 2,49% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 ύστερα από εναλλαγές προσήμων έκλεισε ανοδικά 0,95% στις 4.821 μονάδες.


Διαβάστε  ακόμα:

Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο γίνεται υβριδικό 

Πηγή: Newmoney.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.