Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Δέκα πράγματα που πρέπει να «ξεφορτωθείτε» από το σπίτι





Μερικά αντικείμενα από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε

Για να ανέβει η διάθεσή σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το περιβάλλον σας σε τάξη. Όταν το σπίτι είναι σε ακαταστασία είναι λογικό η διάθεση να επηρεάζεται αρνητικά. Άλλωστε σκοπός είναι ο προσωπικός σας χώρος να είναι ένα μέρος που σας ευχαριστεί και όχι κάτι από το οποίο θέλετε να ξεφύγετε. Για να ομορφύνετε όμως τον χώρο σας δεν αρκεί να αγοράζετε μοντέρνα πράγματα, πρέπει να μάθετε και να πετάτε. Εδώ είναι μερικά αντικείμενα από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε.


Παλιά περιοδικά


Απαλλαγείτε από παλιά περιοδικά που έχετε στη συλλογή σας επειδή οι πιθανότητες να τα διαβάσετε ξανά είναι πολύ μικρές. Βρείτε μέρη όπου μπορείτε να τα δωρίσετε όπως είναι τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, τα ιατρικά γραφεία, τα ινστιτούτα αισθητικής, τα γηροκομεία και οι βιβλιοθήκες. Αν υπάρχει κάποιο άρθρο που πραγματικά σας ενδιαφέρει μπορείτε να σαρώσετε μια ψηφιακή εικόνα του και να το κρατήσετε στον υπολογιστή σας ή να κρατήσετε απλά το απόκομμα σε έναν φάκελο.


Ρούχα


Κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σας και απαλλαγείτε από ενδύματα που δεν φοράτε τα τελευταία δύο χρόνια. Μπορείτε επίσης  να τα ανακυκλώσετε και να κερδίσετε εκπτωτικά κουπόνια για μελλοντικές αγορές από διάφορα καταστήματα  ή απλά να τα δωρίσετε σε άπορους και να κάνετε μια καλή πράξη.


Βιβλία


Οργανώστε τη βιβλιοθήκη σας και συγκεντρώστε όλα εκείνα τα βιβλία που δεν έχετε αγγίξει για μήνες ή όσα δεν σκοπεύετε να διαβάσετε. Να είστε ρεαλιστές. Αν δεν έχετε ανοίξει κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο για περίπου ένα χρόνο, το πιθανότερο είναι να μην το κάνετε ποτέ. Μπορείτε να τα πουλήσετε στο Amazon ή στο eBay ή απλά να τα δωρίσετε.


Φάρμακα και βιταμίνες


Ρίξτε μια ματιά στο ντουλαπάκι με τα φάρμακα και ελέγξτε ημερομηνίες. Πολλά το πιθανότερο είναι να έχουν λήξει ή απλά να μην τα χρειάζεστε πια γιατί έχετε ολοκληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή. Μπορείτε να τα δώσετε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη ή απλά να τα επιστρέψετε στον φαρμακοποιό σας.


Make up και αρώματα


Σειρά έχει τώρα το ντουλαπάκι του μπάνιου όπου κρατάτε τα καλλυντικά σας. Απαλλαγείτε από προϊόντα που δεν χρησιμοποιείτε πια ή εκείνα που είναι πολύ παλιά. Υπάρχουν μάλιστα εταιρίες όπως η MAC που  επιβραβεύει για αυτή την προσπάθεια και με 6 άδειες συσκευασίες (πρέπει να είναι MAC) κάνει δώρο ένα  κραγιόν της αρεσκείας σας.


Κοσμήματα


Πείτε μας τώρα την αλήθεια! Πόσα από τα κοσμήματα που έχετε, φοράτε στην πραγματικότητα; Ελάχιστα είναι η απάντηση. Αν δεν πρόκειται για οικογενειακά κειμήλια ή κοσμήματα αξίας αλλά για φο μπιζού, μπορείτε να τα χαρίσετε σε κάποιο ανιψάκι σας που σίγουρα θα χαρεί πολύ.


Μερικά αναμνηστικά


Αρκετοί ειδικοί οργάνωσης συμβουλεύουν να είστε αμείλικτοι και να πετάτε αναμνηστικά και κάρτες που δεν χρησιμοποιείτε. Βέβαια μπορείτε να κρατήσετε κάποια που έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για σας και να τα φυλάξετε σε ένα κουτί από παπούτσια.


Τετράδια


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ακόμα και σχολικά τετράδια στη συλλογή τους. Ρίξτε μια ματιά και πετάξτε αυτά που δεν χρειάζεστε πλέον. Ο υπολογιστής σας είναι αρκετός για να κρατήσετε τις σημειώσεις σας.


Παλιά ή αχρησιμοποίητα ηλεκτρονικά


Έχετε ένα ηλεκτρικό πιάνο που απλά πιάνει χώρο σπίτι σας; Ή ίσως ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία να απαλλαγείτε από το παλιό σας laptop ή το κινητό σας τηλέφωνο; Μπορείτε να το πουλήσετε στο Διαδίκτυο ή απλά να τα δώσετε στην ανακύκλωση.


Φαγητό


Για το τέλος αφήσαμε τον εξονυχιστικό έλεγχο στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας. Τσεκάρετε τις ημερομηνίες λήξης σε τρόφιμα, εμπιστευτείτε την όσφρησή σας και πετάξτε τα χαλασμένα.


Διαβάστε  ακόμα:

Απίστευτο! Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν δεν φάτε κόκκινο κρέας;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.