Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα με ντοματίνια & φέτα





Για τους λάτρεις του χειροποίητου και του συνδυασμού «ντομάτας – φέτας», η συγκεκριμένη τάρτα θα γίνει από τις αγαπημένες σου προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι.


Υλικά


για τη ζύμη


1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 10 γραμμ. νωπή

1 φλιτζ. νερό, χλιαρό

500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Αντί για ζύμη μπορείς νά κάνεις τη βάση με  έτοιμη ζύμη κουρού.


για τη γέμιση


1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα όπως στη χωριάτικη

3 πιπεριές πράσινες, σε ροδέλες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

500 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

500 γραμμ. φέτα χοντροσπασμένη

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

Εκτέλεση


Διαλύουμε τη μαγιά σε 3 κoυταλιές  χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό –ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω– και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλά στα δάχτυλα.


Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας για να τη δουλέψουμε πιο εύκολα. Πλάθουμε μια μπάλα, την ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 


Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο αλάτι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας. Θέλουμε να βγει λεπτή, σαν πίτσα. Εάν χρησιμοποιήσουμε ζύμη κουρού, απλός την απλώνουμε σε ρηχό ταψί.


Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τη φέτα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά.


Δείτε  ακόμα:

Δοκιμάστε για αλλαγή σούπα με τορτελίνια

Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.