Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Μια βόλτα στο «Σπήλαιο των Ελεφάντων» στην Κρήτη




Ένα όμορφο υποθαλάσσιο σπήλαιο της ΕλλάδαςΠρόκειται για ένα εκπληκτικής ομορφιάς σπήλαιο στην Ελλάδα το οποίο βρίσκεται στην Κρήτη και αποτελεί μάλιστα πρόσφατη ανακάλυψη.


Το σπήλαιο των Ελεφάντων όπως λέγεται βρίσκεται στην περιοχή Δρέπανο του Ακρωτηρίου στο νομό Χανίων και έξω από τον κόλπο της Σούδας.


Πήρε το όνομά του από τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν εκεί και συγκεκριμένα τα οστά ελεφάντων.


Το σπάνιας ομορφιάς σπήλαιο ανακαλύφθηκε, σύμφωνα με το cretanbeaches μόλις το 1999 από έναν κάτοικο της περιοχής κατά τη διάρκεια υποβρύχιου ψαρέματος και η πρώτη αποστολή εξερεύνησης του σπηλαίου έγινε σύντομα και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2000.


Το μήκος του σπηλαίου είναι 160 μέτρα ενώ η είσοδός του βρίσκεται περίπου 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στoν πυθμένα του είναι πλήρως καλυμμένο με νερό, αλλού πιο ρηχά και αλλού πιο βαθιά φτάνοντας ακόμη και τα τέσσερα μέτρα.


Στο σπήλαιο υπάρχουν σταλακτίτες και σταλαγμίτες με κοκκινωπό χρώμα πράγμα το οποίο οφείλεται στην περιεκτικότητα αλουμινίου και σιδήρου. Κατά την εξερεύνηση βρέθηκαν παλαιοντολογικά ευρήματα, και εκτός από οστά ελεφάντων  η μελέτη έδειξε και μικρό ποσοστό οστών από ελάφια. Τα οστά μάλιστα των ελεφάντων βρέθηκαν σε χαμηλότερα στρώματα από τα οστά των ελαφιών και άλλων μικρότερων θηλαστικών των οποίων τα οστά ανακαλύφθηκαν κατά τις έρευνες.


Σύμφωνα δε με το cretanbeaches από τις μετρήσεις που έγιναν στα ευρεθέντα τμήματα του σκελετού των ελεφάντων, υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για νέο είδος, το οποίο ονομάστηκε elephas chaniensis.


Όπως θα δείτε και στο βίντεο οι εικόνες από το σπήλαιο είναι μοναδικές και δείχνουν για ακόμη μια φορά το μεγαλείο της φύσης και τα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας. Στο σπήλαιο πραγματοποιούνται καταδύσεις μέσω καταδυτικών κέντρων και η εμπειρία μένει αξέχαστη. Όταν μπαίνει κανείς στο σπήλαιο υπάρχει ένα τούνελ περίπου 40 μέτρων και στη συνέχεια το υπόλοιπο τμήμα έχει μήκος 125 μέτρα και μέσο πλάτος τα 25 μέτρα το οποίο αποτελεί και την κύρια αίθουσα του σπηλαίου, η οποία έχει εν μέρει κατακλυστεί από ύδατα.


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από το εντυπωσιακό σπήλαιο...

splimmn1

splimmn2

splimmn3

splimmn4




Πηγή φωτογραφιών: cretanbeaches.com

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.