Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης





Νομοθετική ρύθμιση για την κατάργησή τους σε νοικοκυριά με πενιχρά εισοδήματαΑπαλλαγές και εκπτώσεις από τα τεκμήρια διαβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους φέρνουν η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργησή τους σε νοικοκυριά με πενιχρά εισοδήματα, καθώς και η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.


Οι αλλαγές στα τεκμήρια για τα εισοδήματα του 2015 θα δηλωθούν φέτος με αποτέλεσμα  όσοι έχουν μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, ενοίκια, τόκους ή είναι άνεργοι να γλιτώσουν φόρο 26% και προκαταβολή 75%.


Ποιοι απαλλάσσονται


-Οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν μικρά εισοδήματα από τόκους, ενοίκια κ.ά εφόσον το άθροισμα των τεκμηρίων δεν ξεπερνά τα 9.550 ευρώ


-Οι άνεργοι και οι περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενοι που απέκτησαν πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, εφόσον δεν είναι επιτηδευματίες και το τεκμαρτό τους εισόδημα είναι έως 9.550 ευρώ.


Μειώσεις θα δουν και όσοι κατοικούν σε δικά τους διαμερίσματα ή μονοκατοικίες ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη λόγω της αναδρομικής μείωσης από το Μάιο του 2015 των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Η μείωση των τεκμηρίων ιδιοκατοίκησης αφορά κυρίως τις κατοικίες που βρίσκονται σε Αθήνα, Πειραιά, Ελληνικό, Νέα Ερυθραία, Παλαιό Φάληρο, Βούλα, Βουλιαγμένη, Πόρτο Ράφτη, Θεσσαλονίκη, Σπέτσες, Ύδρα κ.α.


Διαβάστε  ακόμα:

Φόρτιση φορητών συσκευών μέσω περπατήματος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.