Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η βόμβα της Γεροβασίλη για τις συντάξεις: "Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι..."




Στο τέλος της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών βγήκε η είδηση - βόμβα από τα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για την μη μείωση των κύριων συντάξεων καθώς υπάρχουν κάποιες που είναι πολύ υψηλές αλλά είναι λίγες. σ.σ. (το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι ποιές θεωρούνται πολύ υψηλές κατά την κυβέρνηση)


Νωρίτερα, η κα Γεροβασίλη εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση για το θέμα της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο αλλά και άνοιγμα στους αγρότες καλώντας τους και πάλι σε διάλογο.


Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην στάση της αντιπολίτευσης και αν υπάρχουν απαιτήσεις από τους δανειστές για συναίνεση είπε: «Απαιτήσεις για συναινέσεις δεν υπάρχουν. Σκεφτείτε όμως πόσο θα ισχυροποιούνταν οι θέσεις της κυβέρνησης. Έχουμε αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας και του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση σε αυτή την διαπργμάτευση δεν πρέπει να πάει μόνη της. Η συμφωνία δεν χρειάζεται στήριξη αφού έχει ψηφιστεί. Να σταματήσει η αντιπολίτευση την υποκριτική της στάση. Είναι εθνικό καθήκον τους να συνεισφέρουν. Κανείς δεν θέλει να μπούμε σε νέα αναστάτωση. Αν το σκοπεύουν αυτό ας το πουν ανοικτά και όχι με υποκρισίες».



Για τους αγρότες είπε:


«Καλούμε τους αγρότες σε διάλογο. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν. Η θέση της κυβέρνησης είναι: διάλογος, διάλογος, διαλογος. Και αυτή είναι η διαφορά μας με τις προηγουμενες κυβερνήσεις. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε κατασταλτικά μέτρα». Ωστόσο, η κα Γεροβασίλη επανέλαβε ότι πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται την αγωνία αυτού του κόσμου και αναρωτήθηκε: «Για ποιόν λόγο παρατηρείται έντονη κινητικότητα για την "πολιτική αξιοποίηση" των αγροτικών κινητοποιήσεων. Δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να βάλει τάξη σε αυτή τη χώρα. Που θέλει να καταπολεμήσει την διαφθορά». Η κα Γεροβασίλη μάλιστα επανέλαβε τις κατηγορίες για ακροδεξιά στοιχεία λέγοντας:


«... Αντιλαμβανόμαστε το αγροτικό κίνημα και την αγωνία των αγροτών. Κινητοποιούνται διεκδικώντας το δικαίωμά τους να προστατεύσουν το εισόδημά τους. Όμως βλέπουμε ομάδες, όχι παντού, να προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο με βίαιες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κίνημα. δεν υπήρξαν στο παρελθόν αυτά. Δεν είναι κάτι που τιμά την εικόνα ενός κινήματος. Και έχουμε δει και συγκεκριμένα ονόματα και πρόσωπα από χώρο ακροδεξιό και φασιστικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπλοκές».


Στο ερώτημα αν γίνεται προσπάθεια από κάποιους να πέσει η κυβέρνηση είπε:


«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκ μέρους μιας νεοεκλεγείσας κυβέρνησης για σενάρια εκλογών. Δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα είναι πρόβλημα για τον λαό. Οι εκλογές θα τορπίλιζαν μια τέτοια διαδικασία. Ούτε σενάριο για οικουμενική υπάρχει».


Για τις τηλεοπτικές άδειες κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι για δεύτερη φορά αρνήθηκαν να συναινέσουν στην συνταγματική τους υποχρέωση. «Κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Είδαμε κάποιους να βγαίνουν έξω από τα όρια της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας. Υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που έχουν λόγο να φοβούνται. Η διαδικασία θα προχωρήσει με τον τρόπο που προβλέπει ο νόμος».


Για το προσφυγικό η κα Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ήδη την υλοποίηση των δεσμεύσεων της. Ελπίζουμε ότι οι εταίροι θα πράξουν το ίδιο. Χθες ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Αβραμόπουλο. Η έκθεση του Νοεμβρίου είναι ξεπερασμένη και εκτός πραγματικότητας. Η προσφυγική κρίση δεν ενδείκνυται για μικροκομματική εκμετάλλευση.


Η κα Γεροβασίλη δήλωσε επίσης ότι δεν αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση από την στάση του κουαρτέτου στην διαπραγμάτευση και τα σκληρά ζητήματα που έθεσαν οι δανειστές.


«Στόχος της κυβέρνησης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ανοίξει ο δρόμος για το χρέος. Οι προτάσεις της κυβέρνησης τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας και αναγνωρίζεται από όλους. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και πρέπει να το καταλάβουν όλες οι πλευρές. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Οι αποφάσεις θα ληφθούν έως την Παρασκευή».


Και συνέχισε: «Δεν έγινε κάτι ξαφνικό χθες. Η συζήτηση για την πρώτη αξιολόγηση εμπεριέχει το Ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και ένα μεσοπρόθσμο πρόγραμμα έως το 2018. Για το δημοσιονομικό ζητήσαμε να προηγηθεί ως συζήτηση. Όπως και το ασφαλιστικό. Υπάρχουν και όρια από την συμφωνία του καλοκαιριού. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα εμπεριέχει την συμφωνία για να προχωρήσουμε σε ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα που θα είναι και σταθερό. Για να επιβαρυνθούν αυτοί που αντέχουν με ελαφρύνσεις προς τα κατώτερα και τα μεσαία στρώματα. Δεν υπάρχει έκπληξη».


Για το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε η κα Γεροβασίλη είπε: «Υπάρχει ένα σχεδόν συμφωνημένο πλαίσιο. Η πρόταση ήταν αφού τελειώσει η εβδομάδα στην συνέχεια θα φύγουν για μια εβδομάδα και θα επανέλθουν για άλλες δυο. Μέσα στο Μάρτιο θα έχουμε την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».


Η κυβερνητική εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για την κόντρα με Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε μόνο ότι: «Το θέμα έχει τελειώσει. Για την κυβέρνηση έχουμε κάνει και την αυτοκριτική μας σε αυτό».


Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο προσφυγικό είπε ότι η χώρα μας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση και ήταν οικονομικοί και γραφειοκρατικοί λόγοι, και έτσι αποφασίστηκε να ενισχυθεί η προσπάθεια του υπουργείου Αμυνας για να αντιμετωπίσουμε και να είμαστε αποτελεσματικοί. «Σε λίγες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Στις 18 του μηνος στην Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός δεν θα είναι απολογούμενος αλλά εγκαλών».


Η κα Γεροβασίλη απέρριψε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και είπε ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής και έχει συνοχή. Απέρριψε επίσης τα σενάρια ανασχηματισμού. «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Όταν κρίνει ο πρωθυπουργός θα το κάνει. Κανείς δεν ήρθε εδώ για να μείνει για πάντα στην θέση του».


Για τον τούρκο καναλάρχη και τις τηλεοπτικές άδειες


Η κα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση με τον τούρκο καναλάρχη έγινε. «Ηταν σε έναν διάδρομο μετά τον αγώνα που είχαμε πάει. κΚάποιοι άνθρωποι ήταν σε αυτή την είσοδο και έγιναν συστάσεις και με αυτόν τον κύριο ο οποίος έχει ΜΜΕ στην Τουρκία. Είπε ότι έχει μιλήσει με κάποιους έλληνες (καναλάρχες όπως διευκρίνησε αργότερα) για τις άδειες. Ο πρωθυπουργός του είπε ότι θα γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός με όρους και βγήκε μια φωτογραφία όταν κάνεις μια χειραψία σύστασης»


Διαβάστε  ακόμα:

Φυγή και λουκέτα: Μαζική έξοδος Ελληνικών επιχειρήσεων προς Βουλγαρία

Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.