Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Εκπαιδευμένοι αετοί θα κυνηγούν τα επικίνδυνα drones





Όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες αρέσκονται στο να πετούν μικρές, μη επανδρωμένες συσκευέςΜια... φυσική λύση ίσως είναι η ιδανική απάντηση στην τελευταία (ή μια από τις τελευταίες) λέξη της τεχνολογίας: η αστυνομία της Ολλανδίας σκέφτεται να εκπαιδεύσει αετούς για να κυνηγούν και να απωθούν τα μικρά drones που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια!


"Πρόκειται για μια λύση χαμηλής τεχνολογίας απέναντι σε ένα πρόβλημα που δημιουργεί η τεχνολογία αιχμής", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντένις Γιάνους.


Όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες αρέσκονται ως χόμπι να πετούν μικρές, μη επανδρωμένες τέτοιες συσκευές και συχνά κάνουν την εμφάνισή τους σε χώρους όπου απαγορεύονται αυτού του είδους οι πτήσεις, όπως κοντά σε αεροδρόμια ή σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως σε συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων.


Κάποιες από τις λύσεις που μελετούν οι αστυνομικές αρχές είναι να "ψαρεύουν" με δίχτυα τα εν δυνάμει "απειλητικά" αεροπλανάκια, να παρεμβαίνουν από απόσταση στα ηλεκτρονικά συστήματά τους για να τα θέτουν υπό τον έλεγχό τους ή ακόμη και να τα καταρρίπτουν με τη βοήθεια αρπακτικών.


"Οι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι προκειται για φάρσα, όμως μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό", σημείωσε ο Γιάνους.


Η τεχνική αυτή παρουσιάστηκε σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, στο οποίο ένα ελικοπτεράκι με τέσσερις έλικες πετά πάνω από μια αποθήκη. Μια εκπαιδεύτρια απελευθερώνει έναν θαλασσαετό ο οποίος κατευθύνεται αμέσως στο ελικοπτεράκι, το πιάνει πολύ εύκολα με τα νύχια του και το συντρίβει στο έδαφος.


Ο Σγερντ Χόγκεντορν της εταιρείας Guard from Above, η οποία συνεργάζεται με την αστυνομία για την ανάπτυξη αυτής της "τεχνολογίας", είπε ότι στόχος είναι να εκπαιδεύονται τα πουλιά ώστε να αναγνωρίζουν τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως λεία. Έπειτα από κάθε επιτυχημένη "αναχαίτιση", οι αετοί ανταμείβονται με ένα κομμάτι κρέας.


Τα νύχια των αετών είναι ισχυρά και σκληρά και έτσι μπορούν να πιάνουν τα περισσότερα ευρείας χρήσης τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια και ελικοπτεράκια χωρίς να τραυματίζονται από τους έλικές τους.


"Τα πουλιά αυτά είναι συνηθισμένα να συναντούν αντίσταση από τα ζώα που κυνηγούν στην άγρια φύση και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τα μικρά τηλεκατευθυνόμενα. Το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε είναι ότι καταστρέφουν πάρα πολλά από αυτά", συνέχισε ο Χόγκεντορν, εξηγώντας ότι το κόστος των δοκιμών για αυτόν τον λόγο είναι πολύ υψηλό.


Ένας ακόμη άγνωστος παράγοντας είναι το πώς θα συμπεριφερθούν τα πουλιά αν χρειαστεί να δράσουν σε περιοχή όπου επικρατεί πολυκοσμία. Η αστυνομία αναμένεται ότι θα λάβει την τελική απόφασή της μέχρι το τέλος του έτους.


Διαβάστε  ακόμα:

Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο γίνεται υβριδικό





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.