Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμο το πρώτο εύκαμπτο "έξυπνο" κινητό





Θα βρίσκονται μαζικά στα χέρια των καταναλωτών μέσα στην επόμενη πενταετίαΚαναδοί ερευνητές παρουσίασαν σήμερα, σε παγκόσμιο φόρουμ για την αλληλεπίδραση ανθρώπων-υπολογιστών, το ReFlex, το πρώτο πραγματικά εύκαμπτο "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο (smartphone) υψηλής ανάλυσης, που είναι επίσης έγχρωμο και έχει σύνδεση Wi-Fi.


Πρόκειται για δημιούργημα του Εργαστηρίου Ανθρωπίνων Μέσων της Σχολής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κουίνς στο Κίνγκστον του Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ροέλ Βερτεγκάαλ.


Το τηλέφωνο επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μαζί του με νέους τρόπους και να το «νιώθουν» έτσι περισσότερο. Εξελιγμένοι αισθητήρες πίσω από την οθόνη αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη. Μεταξύ άλλων, όταν ο χρήστης λυγίζει το τηλέφωνο προς τα δεξιά, οι σελίδες στην οθόνη του «ρολάρουν» προς τα αριστερά όπως όταν κανείς λυγίσει ένα βιβλίο.


Το τηλέφωνο έχει εν μέρει κατασκευασθεί από διάφορα μέρη άλλων εμπορικών συσκευών. Διαθέτει οθόνη αφής 720p OLED της LG και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat.


Ο Βέρτεγκααλ εκτίμησε ότι τέτοια εύκαμπτα τηλέφωνα θα βρίσκονται μαζικά στα χέρια των καταναλωτών μέσα στην επόμενη πενταετία.


Η ίδια καναδική ερευνητική ομάδα είχε παρουσιάσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, το PaperPhone, το πρώτο εύκαμπτο απλό κινητό τηλέφωνο, το PaperPad, το πρώτο εύκαμπτο iPad, καθώς και το TeleHuman, το πρώτο ψευδο-ολογραφικό σύστημα τηλεδιασκέψεων.


Διαβάστε  ακόμα:

Δημιουργήθηκαν ανθρώπινοι μίνι-εγκέφαλοι εργαστηρίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.