Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο άνθρωπος που έφτιαξε ένα αντίγραφο του εαυτού του



Γιαπωνέζος καθηγητής λέει ότι αισθάνεται στο σώμα του πράγματα που συμβαίνουν στο avatar του Ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού του από μέταλλο, πλαστικό και σιλικόνη κατασκεύασε ο διευθυντής του εργαστηρίου Ρομποτικής Νοημοσύνης της Οσάκα  Hiroshi Ishiguro.   Η El Pais αναφέρεται στο δημιούργημα του Ishigurο, το  Geminoid, που είναι ένα ανθρωποειδές πανομοιότυπο με το δημιουργό του δρα ως avatar, συλλαμβάνοντας τη φωνή και τις κινήσεις του προσώπου του γιαπωνέζου επιστήμονα.   Ο καθηγητής δηλώνει ότι ο στόχος του δεν είναι ο εντυπωσιασμός αλλά πολύ πιο φιλόδοξος. Αναγνωρίζει ότι έχει αναπτύξει μια τέτοια συμβίωση με τη δημιουργία του, που μερικές φορές αισθάνεται στο ίδιο του το σώμα τα πράγματα που συμβαίνουν στο ρομπότ, ακόμη και αν αυτό λειτουργεί σε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Είναι σαν το μυαλό του να αισθάνεται την επέκταση του εαυτού του.


 Πηγή



Δείτε  ακόμα:

Ανακαλύφθηκαν δηλητηριώδη λουλούδια στρυχνίνης ηλικίας 15 εκατ. ετών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.