Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Άγιος Βαλεντίνος: Μην είστε γκρινιάρηδες, η μέρα απαιτεί σεξ και αγκαλιές




Λευτέρης Σαββίδης

Επτά λόγοι που θα γουστάρετε να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο, χωρίς να ενδώσετε στην εμπορευματοποίηση της γιορτής με τις καρδούλες, αλλά κάνοντας στην τελική απολαυστικό σεξ με τον άνθρωπό σαςΤο κείμενο που θα διαβάσετε έχει μέσα του όλα τα κλισέ του έρωτα. Καρδούλες, ρομαντικά λόγια, ποιητικές εξάρσεις, τον έρωτα που περνά από το στομάχι, ακόμη και τον Πάτρικ Σουέιζι soundtrack της κορύφωσης του σεξ (θα μάθεις παρακάτω τι εννοούμε). Έχει όμως και μία αλήθεια που όλα τα δικαιολογεί και θα σε κάνει να το διαβάσεις, αρκεί να απαντήσεις θετικά στην παρακάτω ερώτηση. Είσαι ερωτευμένος; Ε, τότε άσε τις μπαρούφες για τις γιορτές του καπιταλισμού και του κέρδους, ξέχνα τη γκρίνια και δες επτά τρόπους-λόγους που αυτή η μέρα θα σου μείνει αξέχαστη. Γιατί; Απλά και μόνο επειδή θα την περάσεις στο κρεβάτι με τον/την βαλεντίνο σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα...


1. Αναζητήστε τον ποιητικό εαυτό σας, θα σας φέρει πιο κοντά


Αυτή τη φορά σκεφτείτε το αλλιώς... μην μπείτε στην ίδια βασανιστική διαδικασία να βάλετε του έρωτα τα πράγματα σε τάξη με τη λογική. Η καρδιά σμίγει ό,τι ο νους χωρίζει, ξεπερνάει την παλαίστρα της ανάγκης και μετουσιώνει το πάλεμα σε αγάπη*. Και τι είναι αγάπη; Η αγάπη δεν είναι συμπόνια, μήτε καλοσύνη. Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονά κι αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται. Μα στην αγάπη είναι ένα. Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα. Δεν ξεχωρίζουν. Το εγώ και εσύ αφανίζονται. Αγαπώ θα πει χάνομαι...*

Αν το σκεφτεί κανείς καλά, το μόνο πράγμα που κάνει τον άνθρωπο πραγματικά να ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα, είναι η αγάπη. Η ερωτική αγάπη. Όταν λέει κανείς το “σ’ αγαπώ μη γνωρίζοντας πώς, από πού και πότε, σ’ αγαπώ στα ίσια δίχως πρόβλημα ή περηφάνια: σ’ αγαπώ έτσι γιατί δεν ξέρω μ’ άλλον τρόπο, παρά μ’ ετούτον όπου δεν είμαι μήτε είσαι, που το χέρι σου πάνω μου το νιώθω σαν δικό μου, που όταν κοιμάμαι κλείνουν και τα δικά σου μάτια”**.

Εκεί που αισθάνεται κανείς έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για κάποιον άλλο. Έναν άνθρωπο, που κάποια στιγμή στο παρελθόν δεν του ήταν τίποτα. Μια ύπαρξη που για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμενε παντελώς άγνωστη για εκείνον. Κι όμως έφτασε κείνη η στιγμή, που αυτόν τον ξένο τον νιώθει κανείς κομμάτι του εαυτού του. Εκεί είναι που ο έρωτας βιώνεται σαν παράνοια, ξεφεύγει από τη νόρμα και ό, τι έμοιαζε λογικό, τώρα δεν έχει σημασία. Λογικό είναι εκείνος/η που θα κάνει κάποιον να αισθανθεί πως πολύ πριν να τον συναντήσει, τον περίμενε. Πάντοτε τον περίμενε***.

Γι' αυτό προτείνω, όσοι εκεί έξω βιώνουν αυτή την απόκοσμη δύναμη του έρωτα, αλλά κι εκείνοι που με πίκρα την αποζητούν γιατί την έχασαν βίαια, να πάψουν να ζυγίσουν τα πράγματα. Να τα αναλύουν. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι απλά μια ακόμη αφορμή: Να δει κανείς πως τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν έχει αξία σαν μονάδα και από όλα, όσα συμβαίνουν γύρω μας, κοντινά και πιο απόμακρα, εκείνο που στο τέλος καθορίζει τους ανθρώπους είναι η αγάπη τους. Κι όσοι την παραμερίζουν για να δουν τη ζωή με τη λογική, μόνο τερατώδεις αποφάσεις μπορούν να πάρουν. Κι εκείνοι που την καταπιέζουν, για να ζήσουν καθώς τους ορίζει το πρέπει, θα φύγουν από αυτόν τον κόσμο με μια πολύ μεγάλη κι ανοιχτή πληγή.

Επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο, δεν τ' αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς, μ' ακούς, είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν αγάπη μου, να μιλώ για σένα και για μένα Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν, μ' ακούς, δεν έχουν εξημερωθεί τα τέρατα, μ' ακούς****

*Νίκος Καζαντζάκης, από την Ασκητική και το ποίημα, “Αγαπώ θα πει χάνομαι”

**Απόσπασμα από το ποίημα “Δε σ’ αγαπώ” του Πάμπλο Νερούδα

***Παραφορά στροφή ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη, Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας

****Οδυσσέας Ελύτης, Μονόγραμμα

2. Μην κλείσετε τραπέζι κάπου έξω. Κάντε “κράτηση” την ημέρα μόνο για δύο


Στον έρωτα θέλεις πάντα να δίνεις. Αν δηλαδή είσαι ερωτευμένος, μπορεί να αποζητάς την επιβεβαίωση, μα πιο πολύ εκείνο που σε “καίει” ως τα μέσα, είναι να προσφέρεις. Να κάνεις το αντικείμενο του πόθου σου να αισθανθεί μοναδικό. Δεν χρειάζονται πολλά για να το πετύχεις αυτό. Αρκεί να είναι σωστά επιλεγμένα. Η οικειότητα του χώρου, η άνεση του να είναι κανείς μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και ίσως ένα αρωματικό κερί και λίγο χαμηλωμένα φώτα μπορούν να κάνουν θαύματα στην ερωτική διάθεση.

3. Μην αγοράσετε τίποτα έτοιμο. Ετοιμάστε τα πάντα μόνοι σας


Αν θέλετε να αποφύγετε την καταναλωτική μανία της ημέρας, τότε με το να μείνετε μέσα, αλλά και να μαγειρέψετε για δύο, θα πετύχετε να έχετε και τη συνείδησή σας ήσυχη και να έρθετε πιο κοντά. Άλλωστε, κάτι τέτοιες μέρες τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή.

4. Διαμορφώστε το μενού με στόχο να ανεβάσετε τη λίμπιντο


Φτιάξτε ένα μενού για ερωτευμένους και επιλέξτε ένα, ένα τα υλικά για να ανάψει και να θεριέψει το τέρας του έρωτα μέσα σας. Κι αν ακόμη δεν θέλετε να τιμήσετε έναν εμπορικό άγιο, κρατήστε τις συμβουλές για όποια μέρα είναι για τους δυο σας ξεχωριστή. Πικάντικες γεύσεις, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά, όπως φυσικά και σοκολάτα είναι τα πρώτα, πρώτα στη λίστα για ένα ερωτικό μενού.

Ξεκινήστε με ένα δυναμωτικό ορεκτικό

Η γιορτή των ερωτευμένων πέφτει Φλεβάρη και ο Φλεβάρης μπορεί αν “φλεβίσει” καλοκαίρι να μυρίσει, δεν παύει όμως να ανήκει στους χειμερινούς μήνες. Ιδανική αφορμή για να βάλετε στο δείπνο σας, ως πρώτο πιάτο μια εύκολη σούπα από γλυκιά κολοκύθα γεμάτη φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να αντισταθεί τόσο στο κρύωμα, αλλά και για ευεξία και σεξουαλική διάθεση.

Προσθέστε στα συστατικά έξυπνα μπαχαρικά, όπως καυτερό πιπέρι καγιέν (όπου ακούτε πικάντικο, να γνωρίζετε πως καταπολεμά τη γρίπη, ενώ ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα.), τζίντζερ που τονώνει τη λίμπιντο και συμβάλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και χυμούς εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι και λεμόνι.

Φιτάξτε μια πολύχρωμη σαλάτα

Μερικές φορές ένα πιάτο μπορεί να γίνει ενδιαφέρον και απολαυστικό με μία και μόνο λεπτομέρεια.

Επιλέξτε ρόκα που ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αυτά είναι απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία, γιατί αποτρέπουν την απορρόφηση μερικών από τους περιβαλλοντικούς ρύπους, οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο.

Βάλτε χρώμα στο κυρίως πιάτο

Το μενού πρέπει να είναι επιλεγμένο αριστοτεχνικά. Πέραν της καλής εντύπωσης, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τροφές που κάνουν καλό στη διάθεση, αλλά και τη λίμπιντο για να είναι πράγματι ένα γεύμα, δείπνο ερωτευμένων. Καλό είναι να αποφύγετε πάντως κορεμένα λιπαρά, όπως κρεατικά, γιατί αυτά θα σας βαρύνουν και είναι το τελευταίο που θέλετε να πέσετε για ύπνο αποκαμωμένοι μετά το γεύμα.

Το επιδόρπιο επιβάλλεται να έχει σοκολάτα

Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε την παλιά δοκιμασμένη συνταγή του μελιού με καρύδια, που σαφέστατα έχει θαυματουργές ιδιότητες στο κρεβάτι, αφού δίνει ενέργεια και φέρεται να έχει διεγερτικές ικανότητες. Όμως η βραδιά επιβάλλει σοκολάτα... η σοκολάτα δεν έχει μονοπωλήσει τη γιορτή των ερωτευμένων εξαιτίας του καλού marketing.

Είναι, αναμφισβήτητα, μια τροφή με έντονα ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες, κυρίως λόγω της παρουσίας μιας ουσίας της φαινυλαιθυλαμίνης. Η σοκολάτα παίζει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση ενδορφίνων από τον εγκέφαλο, οι οποίες είναι φυσικά οπιοειδή, που φτιάχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κατεβάζει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Τέλος η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, που διεγείρει το νευρικό σύστημα.

Περισσότερα  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.