Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Εικόνες σοκ στο ζωολογικό κήπο της εμπόλεμης Υεμένης





Εκατοντάδες ζώα πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες και μόνο ένας ντόπιος προσπαθεί να βρει τη λύση Αυτά τα άγρια ζώα βρέθηκαν να μεγαλώνουν αιχμάλωτα σε ζωολογικό κήπο, αλλά αυτό δεν ήταν ούτε η αρχή, ούτε και το τέλος των δεινών τους. Ο ζωολογικός κήπος της Taiz στην Υεμένη έχει εδώ και καιρό περικυκλωθεί από τον πόλεμο, αλλά αυτή τη στιγμή σχεδόν 280 ζώα εξακολουθούν να ζουν υπό άθλιες συνθήκες στις εγκαταστάσεις που θυμίζουν κολαστήριο. Πολλά έχουν ήδη πεθάνει από την πείνα και τις αρρώστιες. Όσα ζουν ακόμη, είναι μάλλον αβέβαιο το αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν καθώς η πείνα τα έχει εξασθενήσει και η ελπίδα για σωτηρία είναι μακριά. 




 Οι ομάδες των γιατρών και εθελοντών που θέλουν να επιχειρήσουν στην περιοχή για να συνδράμουν, αδυνατούν να το κάνουν καθώς η περιοχή είναι απροσπέλαστη λόγω των συγκρούσεων και δεν εξασφαλίζεται η ασφάλειά τους. Μοναδική τους ελπίδα είναι ένας ντόπιος που για την ώρα έχει επωμιστεί τη φροντίδα τους με λιγοστά μέσα, αλλά μεγάλες προσωπικές θυσίες . Ο Hisham AlHoot είναι σε διαρκή επικοινωνία με ένα διεθνές δίκτυο που προσπαθεί να κάνει το πρόβλημα γνωστό και να μεσολαβήσει για την συγκατάθεση των αρχών της Υεμένης προκειμένου να υπάρχει συνεργασία για τη διάσωση των ζώων. Η διαδικασία όμως μπορεί να κρατήσει καιρό και έως τότε πολλά ακόμη ζώα θα έχουν πεθάνει. Οι εικόνες που καταγράφει καθημερινά αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας.   Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα σαρκοβόρα ζώα καθώς το κρέας είναι ότι πιο δυσεύρετο. Οι εικόνες με το αδυνατισμένο αρσενικό λιοντάρι το οποίο περιφέρεται στο κλουβί με πληγές στο σώμα σοκάρουν. Ένα ακόμη πιο σοκαριστικό περιστατικό κατεγράφη την περασμένη εβδομάδα όταν μια λεοπάρδαλη άρχισε να τρέφεται με το κουφάρι μιας άλλης που είχε πεθάνει από την πείνα.



Ήδη έχουν πεθάνει έντεκα λιοντάρια και έξι λεοπαρδάλεις ενώ σε κακή κατάσταση είναι οι ύαινες και οι κροκόδειλοι. Τα ζώα αυτά δεν έχουν καμιά ελπίδα αν δε λάβουν τροφή και θεραπευτική αγωγή αναφέρει από τη Σουηδία η Chantal Jonkergouw, η επικεφαλής της προσπάθειας που γίνεται για εύρεση λύσης. Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο ημερήσιο ποσό που δίνεται για όλη τη συντήρηση του ζωολογικού κήπου είναι 300 δολάρια, αλλά το ποσό αυτό δεν θα έφτανε για να τραφούν ούτε τα μισά ζώα. 






Δωρεές και πληροφορίες εδώ 

Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.