Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Το μεγάλο μπέρδεμα με τις αποδείξεις: Τελικά τι θα ισχύσει;




Βαδίζουμε στα μέσα Φεβρουαρίου όμως στο θέμα των αποδείξεων το τοπίο παραμένει θολό. Αν και το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να μιλάει από τον Δεκέμβριο για αποδείξεις με πλαστικό χρήμα οι οποίες θα είναι αυτές που θα χτίζουν το αφορολόγητο, ακόμη δεν έχει υπάρξει η σχετική ρύθμιση που θα δίνει τον... μπούσουλα στους φορολογούμενους για το τυι θα πρέπει να κάνουν.


Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να “χάνουν” πολλές αποδείξεις καθημερινά, καθώς τα περισσότερα καταστήματα ακόμη δεν διαθέτουν τα σχετικά μηχανήματα πληρωμής μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και έτσι πολλά έξοδα των πολιτών δεν καταγράφονται μέσω ηλεκτρονικής απόδειξης.


Με βάση τη ρύθμιση που λέγεται ότι προωθείται η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες μόνο μέσω πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών συναλλαγών ώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι να κερδίσουν την έκπτωση φόρου ως και 2.100 ευρώ από το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ. Ουσιαστικά για το αφορολόγητο οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν στην φορολογική τους δήλωση ποσά ίσα με το 10% του εισοδήματός τους μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων.



Την ίδια ώρα παρατηρούνται φαινόμενα με καταστήματα και επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονική διασύνδεση να μην δέχονται πληρωμές μέσω καρτών, είτε για να φοροδιαφύγουν, είτε για να γλιτώσουν την προμήθεια που παίρνουν οι τράπεζες.


Για να πατάξει τα φαινόμενα αυτά το υπουργείο θα επιβάλλει βαριά πρόστιμα που θα περιλαμβάνουν ως και ποινές φυλάκισης.


Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ και θα φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ στις ποινές θα περιλαμβάνεται κλείσιμο της επιχείρησης για 3 μήνες έως έναν χρόνο αλλά και ποινή φυλάκισης ως και έξι μήνες.


Διαβάστε  ακόμα:

Πώς ένα συμβατικό αυτοκίνητο γίνεται υβριδικό

Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.