Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις - Τι πρέπει να ξέρετε...




Κατά πάσα πιθανότητα οι φορολογικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα είναι ανοιχτή η εφαρμογή του taxis. Σε τρεις δόσεις θα γίνει η πληρωμή του φόρου ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.


Περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Όσοι κατέχουν ακίνητα από τα οποία προκύπτουν εισοδήματα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας), ενώ όσοι ασκούν ατομικώς επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα οφείλουν να συμπληρώσουν πρώτα το Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα). Η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων λήγει στις 30 Απριλίου, όμως το πιο πιθανό είναι να παραταθεί μέχρι το τέλος Μαίου ίσως και μέχρι τα τέλη Ιουνίου.



Για τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει φέτος σε ξεχωριστό κωδικό στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα, στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στην στήλη 16 της πρώτης σελίδας, και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην 3η σελίδα. Για να μην φορολογηθούν θα πρέπει να πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.


Θα πρέπει δηλαδή έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης, να έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων).


ΗΠΑ: Σκότωσε τον γιο του γιατί ήταν ομοφυλόφιλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.