Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Aυτό το αεροσκάφος θα είναι έτοιμο το 2017 και θα διασχίζει τον Ατλαντικό σε τέσσερις ώρες




Είναι παραγγελία του Ρίτσαρντ Μπράνσον και το εισιτήριο του θα κοστίζει πολύ φθηνότερα από του Concorde

 Σε εξέλιξη είναι ένας αγώνας, δισεκατομμυριούχων και καινοτόμων επιχειρηματιών κυρίως, για το ποιος θα κάνει την εποχή μας ακόμη πιο γρήγορη στις μετακινήσεις.

 Η τελευταία εξέλιξη στον τομέα αυτόν είναι το αεροσκάφος που ετοιμάζει η εταιρεία τεχνολογίας Boom, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017 και θα μπορεί να διασχίζει τον Ατλαντικό σε μόλις τέσσερις ώρες. 

  Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα Boom, πίσω από αυτή την προσπάθεια βρίσκεται η Virgin Group, του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον που δίνει μια χρηματοδοτική άνεση σε αυτή την προσπάθεια για να αλλάξει ο τρόπος που ταξιδεύουμε. Η Boom έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Virgin Galactic, θυγατρική της Virgin Group, χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνεται και αγορά του αεροσκάφους που θα ετοιμαστεί.

 Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και σύμφωνα με το πρόγραμμα, τότε ο δισεκατομμυριούχος θα αγοράσει 10 αεροσκάφη από αυτά.   Το αεροσκάφος που είναι στο στάδιο της προετοιμασίας, θα τρέχει με ταχύτητα 2,2 φορές την ταχύτητα του ήχου και θα μπορούσε για παράδειγμα να κάνει την πτήση Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο σε 5 ώρες περίπου, κάτι που τώρα γίνεται σε περίπου 11 ώρες.

   Ένα από τα μεγάλα προβλήματα για τον μέσο επιβάτη θα είναι βεβαίως το κόστος των εισιτηρίων που υπολογίζεται στις 5 χιλιάδες δολάρια. Για τον ιδρυτή και διευθυντή του έργου πάντως, τον κ. Blake Scholl, το εισιτήριο είναι σε προσιτή τιμή.   Ίσως ο Scholl το λέει αυτό επειδή πριν από το δημιούργημα της Boom υπήρξε και άλλο υπερηχητικό αεροσκάφος, το θρυλικό Concorde με το κόστος της πτήσης με αυτό να φτάνει τις 20 χιλιάδες δολάρια. 

  Το κλειδί για το «φθηνό» εισιτήριο της Boom είναι τα ανθρακονήματα από τα οποία θα αποτελείται και θα ρίχνουν την κατανάλωση του καυσίμου κατά  30%. Στο νέο αεροσκάφος θα υπάρχουν 40 θέσεις, χωρισμένες σε δύο σειρές, ώστε κάθε επιβάτης να έχει άμεση εικόνα της  καμπυλότητας της Γης… Πηγή

Δείτε Επίσης

Κυματική ενέργεια: νέα τεχνολογία υπόσχεται θαύματα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.