Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πώς θα σώσει ο Σκλαβενίτης τον Μαρινόπουλο




Κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας «Μαρινόπουλος ΑΕΓΕ» με τα βήματα που θα γίνουν τα επόμενα 21 χρόνια - Στόχος για τη νέα εταιρεία είναι να κάνει τζίρο 1,03 δισ. ευρώ μετά τον πρώτο χρόνο από την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας!

Οι δύο εταιρείες, η χρεοκοπημένη (Μαρινόπουλος) και η επενδυτής (Σκλαβενίτης) τα έχουν ήδη «βρει» μεταξύ τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα, σύμφωνες με το σχέδιο διάσωσης είναι και οι τέσσερις τράπεζες που συμμετέχουν σε αυτό. Τώρα το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας «Μαρινόπουλος ΑΕΓΕ», καθώς και των εταιρειών «Ξυνός», «Express M» και «Πειραϊκόν» κατατέθηκε την Παρασκευή στη γραμματεία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το σχέδιο περιγράφει μία πορεία 21 χρόνων για τη νέα εταιρεία η οποία θα λειτουργεί υπό τον έλεγχο του Σκλαβενίτη. Μάλιστα, ο στόχος είναι η εταιρεία αυτή να κάνει να κάνει τζίρο 1,03 δισ. ευρώ ήδη μετά τον πρώτο χρόνο από την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας και να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά τον τέταρτο χρόνο.


Αναμένεται λοιπόν η εκδίκαση της εν λόγω αίτησης, η οποία έχει οριστεί για τη 19η Οκτωβρίου 2016. Πάντως, το ποσοστό των πιστωτών που τελικώς συναίνεσε στη συμφωνία εξυγίανσης ανήλθε σε 70,2%, αρκετά πάνω από το 60% που απαιτείται για την κατάθεση της σχετικής αίτησης, ενώ το ποσοστό των ενέγγυων πιστωτών που συναίνεσαν ανέρχεται σε 64,5%.


Οι τέσσερις υπό εξυγίανση εταιρείες θα ενοποιηθούν σε μία νομική οντότητα, ενώ οι «Κρόνος, «Μαρκέτα», «Αρβανίτης» και «Παλαμάρης» θα συνεχίζουν να λειτουργούν αυτόνομα ως ξεχωριστές εταιρείες. Η «Ζεύξη» δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό σχέδιο λόγω των συγκριτικά μη σημαντικών αποτελεσμάτων που εμφανίζει. Το επιχειρηματικό σχέδιο της Cash & Carry είναι ξεχωριστό.


Σύμφωνα με το σχέδιο, λοιπόν, η νέα εταιρεία θα ακολουθήσει το μοντέλο λειτουργίας του ομίλου Σκλαβενίτη, οδηγώντας έτσι στην επίτευξη παρόμοιου επιπέδου μεικτού κέρδους σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ένταξη της νέας εταιρείας στον όμιλο. Η τιμολογιακή πολιτική προβλέπεται να είναι ενιαία για όλα τα καταστήματα του ομίλου Σκλαβενίτη και της νέας εταιρείας, ωστόσο η νέα εταιρεία θα μπορεί να έχει την επιλογή περισσότερων προωθητικών ενεργειών στα καταστήματα της επαρχίας όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν δραστηριοποιείται.


Για τη νέα εταιρεία το σχέδιο προβλέπει αύξηση του κύκλου εργασιών σε 1,03 δισ. ευρώ το πρώτο έτος μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. Για το δεύτερο έτος ο συνολικός κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 17%. Για το τρίτο έτος αναμένεται μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 9% στον συνολικό κύκλο εργασιών, ενώ για το τέταρτο και πέμπτο έτος αναμένεται μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 2%, για το έκτο και έβδομο έτος αναμένεται αύξηση της τάξεως του 1% και από το όγδοο έτος και έπειτα εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα παραμείνει σταθερός στα επίπεδα του έβδομου έτους μέχρι και τη λήξη του επιχειρηματικού σχεδίου.

Δείτε Επίσης

Μια Χώρα όταν φλέγεται ... Ελλάδα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.