Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ένα... πειρατικό φιορδ που βρίσκεται στην Κρήτη (video)



Ένα απίστευτα μαγευτικό τοπίο που θυμίζει τα Νορβηγικά φιόρδς αλλά μέσα στον ήλιο τα βράχια τα χρώματα και την άγρια ομορφιά της Κρήτης, βρίσκεται καλά κρυμμένο στο Λιβυκό Πέλαγος.Νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη βρίσκεται ο ''Κάραβος'' ένας μακρόστενος κόλπος περίπου 100 μέτρων που σχηματίζεται ανάμεσα σε μεγάλους κάθετους βράχους δημιουργώντας ένα καλά προστατευμένο φυσικό λιμανάκι που καταλήγει σε μια μικρή παραλία με άμμο, πλάτους 2 μέτρων.


Εκεί έβρισκαν καταφύγιο κατά την Βυζαντινή περίοδο οι πειρατές, που έδωσαν και το όνομα στον ''Κάραβο'' και παλαιότερα κατά τη μυθολογία είναι το μέρος που ο Οδυσσέας μαγεμένος από την ομορφιά του τόπου αλλά και της βασίλισσας Καλυψώ, έμεινε εκεί για επτά χρόνια πριν επιστρέψει στην Ιθάκη.


Η πρόσβαση στην παραλία για το κοινό μπορεί να γίνει είτε περνώντας μέσα από το ξενοδοχείο που βρίσκεται στα όρια της παραλίας (πρόσβαση από Δαμνόνι) ή με βάρκα από τον Πλακιά.


Δείτε το βίντεο του Νίκου Σαράντου



Πηγή

Δείτε Επίσης

Oλα τα χρώματα του Ήλιου (video)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.