Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Κυματική ενέργεια: νέα τεχνολογία υπόσχεται θαύματα

Την κατάσταση αυτή φιλοδοξεί να αλλάξει η σουηδική εταιρεία με έναν σημειακό απορροφητή, κοινώς έναν σημαντήρα (buoy), που επιτυγχάνει εντυπωσιακά υψηλή αποδοτικότητα.


Ένας μόνο σημαντήρας έχει ισχύ 250 Κιλοβάτ μπορεί να παραγάγει ηλεκτρική ενέργεια επαρκή για την ηλεκτροδότηση 200 νοικοκυριών, οπότε οι δυνατότητες ενός ολόκληρου πάρκου είναι προφανείς.


Με πλάτος επτά μέτρα, ο σημειακός απορροφητής της CorPower είναι μικρότερος συγκριτικά με αντίστοιχες συσκευές.


Η τεχνολογία διακρίνεται σε τρία μέρη: ένα συρματόσχοινο πρόσδεσης που διατηρεί τον σημαντήρα σταθερό σε όρθια. Μια συσκευή με την ονομασία WaveSpring που ελέγχει την ταλάντωση του σημαντήρα όταν τον κινούν τα κύματα. Τέλος, έναν μηχανισμό μετάδοσης κίνησης που μετατρέπει την κινητική ενέργεια των κυμάτων σε ηλεκτρική ενέργεια.


Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι πλωτοί απορροφητές είναι τρεις φορές αποδοτικότεροι σε σύγκριση με την δεύτερη αποδοτικότερη τεχνολογία χάρη στην προσθήκη του συστήματος ελέγχου της ταλάντωσης WaveSpring που μεγιστοποιεί την ενεργειακή πυκνότητα.Η CorPower υποστηρίζει ότι τέτοια συστήματα κυματικής ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν το 20% των παγκόσμιων αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.


Η αδιάλειπτη κίνηση των υδάτων του ωκεανού σημαίνει ότι, δυνητικά τουλάχιστον, η κυματική ενέργεια θα μπορούσε να είναι αποδοτικότερη από την ηλιακή ή την αιολική ενέργεια που «υποφέρουν» από τη διαλείπουσα φύση της παραγωγής τους.


Μέχρι στιγμής η σουηδική εταιρεία έχει διενεργήσει επιτυχημένες δοκιμές σε δεξαμενή, ενώ στα τέλη του έτους θα μεταφέρει το σύστημα σε ανοιχτή θάλασσα.


Ο “Πόλεμος των Άστρων” συνεχίζεται. Το trailer της ταινίας “Rogue One”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.