Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Τι είναι αυτό που άλλαξε στη Γη από το 2005 και ανησυχεί τους επιστήμονες;





Η υπερθέρμανση του πλανήτη φαίνεται πως επιφυλάσσει ακόμα πιο δυσάρεστες συνέπειες για το μέλλον μας, σύμφωνα με την NASA.


Το φαινόμενο, το οποίο αφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη με κυριότερη συνέπεια το λιώσιμο των πάγων, έχει μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της. Έρευνα της NASA που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό  Science Advances εξηγεί ότι από το 1899 ο άξονας περιστροφής της Γης... μετανάστευσε προς τον Καναδά και τώρα πλησιάζει την Αγγλία.


«Η αλλαγή είναι δραματική», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, Surendra Adhikari.


Επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να μην είναι επικίνδυνη, όμως έχει μεγάλη σημασία, καθώς δείχνει το πόσο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων στον πλανήτη.


Ο λόγος που μετακινήθηκε ο άξονας περιστροφής της γης είναι η αλλαγή στην κατανομή τους βάρους στη Γη, λόγω του λιώσιμου των πάγων. Εκτιμάται ότι στην δυτική Ανταρκτική χάνονται 124 τρισεκατομμύρια κιλά πάγου κάθε χρόνο.






Κυματική ενέργεια: νέα τεχνολογία υπόσχεται θαύματα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.