Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ιδανικό φαγητό και για τη νηστεία: Πατάτες γιαχνί





Λαχταριστές πατάτες γιαχνί κατσαρόλας για για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη


Υλικά


Για 4-6 άτομα


1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια (προαιρετικά)

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

αλάτι

1 κιλό πατάτες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

3 ντομάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή ψιλοκομμένες


Εκτέλεση


Με ένα λεπτό μαχαιράκι καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι, τον πελτέ της ντομάτας, τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες με την πιπεριά Φλωρίνης.


Τις σοτάρουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.


Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και βράζουμε τις πατάτες γιαχνί για περίπου 30-40 λεπτά.


Δείτε Επίσης

Σοκολατένιες φράουλες με ρούμι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.