Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Κι άλλη τρύπα στο ζωνάρι: Νέες αυξήσεις και κατάργηση φοροαπαλλαγών





Χαμηλά και υψηλά εισοδήματα οι μεγάλοι χαμένοιΚλείδωσε τα φορολογικά μέτρα η κυβέρνηση για μισθωτούς – και αυτοαπασχολούμενους που θα φορολογούνται ως μισθωτοί – συνταξιούχους, αγρότες και εισοδηματίες από ενοίκια. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να καθαρογραφούςν και να φτάσουν ως νομοσχέδιο στη Βουλή πριν το Πάσχα – η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 14 Απριλίου, σύμφωνα με όλες τις πηγές. 


Το ΒΗΜΑ αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι, 2.270.000 φορολογούμενοι με χαμηλό εισόδημα (από 9.000 έως 27.000 ευρώ) θα επιβαρυνθούν απο την αύξηση των φόρων από 70 έως 176 ευρώ το χρόνο.


Από την άλλη, 50.000 πολίτες με υψηλό εισόδημα ( πάνω από 45.000 ευρώ) θα έχουν υπέρμετρες επιβαρύνσεις, δεδομένου ότι ο συντελεστής διαμορφώνεται μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης στο 53%, ενώ πάνω από 100.000 ευρώ ο συντελεστής φθάνει στο 56%. 


Το αφορολόγητο μειώνεται σχεδόν για όλους, εκτός από τους πολίτες που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ. 


Εκτός των άλλων αυξάνονται: 


Κατά 5% ο ειδικός φόρος στα καύσιμα. Πρακτικά, η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί κατά 4-5 λεπτά το λίτρο. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης.


Θα επιβληθεί φόρος στο φυσικό αέριο


Τα τσιγάρα θα ανέβουν από 20 λεπτά έως 1ευρώ


Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ


Αυξάνονται τα τέλη αυτοκινήτων, θα υπολογίζονται πλεόν με βάση την εμπορική αξία του οχήματος


Οι αγρότες, για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2016, θα φορολογηθούν με συντελεστή 15% από 13% που ήταν πέρσι (και 20% που προέβλεπε το μνημόνιο του περασμένου καλοκαιριού). 


Οι συνταξιούχοι που παίρνουν συνολικά πάνω από 1400 ευρώ θα δουν μειώσεις, οι οποίες όμως θα αφορούν μόνο  στις επικουρικές συντάξεις. Η μείωση στις επικουρικές από 170 ευρώ και άνω, θα ξεκινά από 2% και θα φτάνει έως και 40%. 


Εισοδήματα από ενοίκια.


Εισοδήματα μέχρι των 12.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 15%.


Αυξάνεται στο 35% ο συντελεστής 33% που επιβάλλεται σήμερα σε εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ έως και 35.000 ευρώ .


Δημιουργείται νέος συντελεστής 45% για το τμήμα εισοδήματος άνω των 35.000.


Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου και το οικογενειακό επίδομα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.