Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κέικ ψυγείου με σοκολάτα & Tia Maria





Αυτό το κέικ δεν χρειάζεται ψήσιμο, ενώ μεταμορφώνεται με λίγο Tia Maria!


Υλικά


250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

500 γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο

250ml κρέμα γάλακτος

5 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης

75ml Tia Maria

75ml δυνατό μαύρο καφέ

200 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και θρυμματισμένα μπισκότα 

Εκτέλεση


Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα σκεύος, αναμειγνύετε τον καφέ και το Tia Maria και τα ζεσταίνετε. Στη συνέχεια διαλύετε το σιρόπι γλυκόζης μέσα στο ζεστό μείγμα καφέ. Αφού λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το μείγμα καφέ και ανακατεύετε με τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τα θρυμματισμένα μπισκότα.


Ξεκινήστε σιγά-σιγά να ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι μέσα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας. Όταν η κρέμα, το γιαούρτι και η σοκολάτα γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, το αδειάζετε σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με διάμετρο 25 εκ. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 12 ώρες.


Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζετε το κέικ σε μία επιφάνεια κοπής, χωρίζετε σε 10 μερίδες και σερβίρετε με ένα κλωναράκι μέντας και μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.


Αν δεν έχετε Tia Maria, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούμι ή ουίσκι.


Διαβάστε  ακόμη:

Υπέροχες συνταγές ομορφιάς με αλάτι


Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.