Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι αναφέρει το e-mail σε χιλιάδες φορολογούμενους που στέλνει η εφορία




Πάνω από 600.000 φορολογούμενοι, θα πρέπει να ελέγξουν τον υπολογιστή τους, γιατί ξεκίνησε η αποστολή emails από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ.


Αποδέκτες του email είναι όλοι όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όσοι το ανοίξουν θα διαπιστώσουν ότι το ποσό της δόσης που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία για να παραμείνουν εντός ρύθμισης έχει αλλάξει.


Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το enikonomia.gr, έχει αυξηθεί λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου. Μόνο την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με χρέη στην εφορία κάτω από 50.000 ευρώ, επιβαρύνθηκαν με προσαύξηση της ρύθμισης των 100 δόσεων κατά πέντε ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, επειδή αποδείχθηκε ότι δεν πληρούν το περιουσιακό κριτήριο.


Συνολικά, περισσότεροι από 500.000 οφειλέτες, έχουν υποστεί ήδη αύξηση της δόσης τους λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες

. Οι περισσότεροι είναι αυτοί που χρωστούν λιγότερα από 5.000 ευρώ και αυτοί θα φορτωθούν έως και 250 ευρώ τον χρόνο, αφού το επιτόκιο, από μηδενικό που ήταν μέχρι τώρα αναμορφώνεται στο 5%. Για τους υπόλοιπους που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, το επιτόκιο αυξάνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, επειδή τα ποσά είναι μεγάλα, η επιβάρυνση θα είναι πολύ σημαντική. Στα 10.000 ευρώ, η επιβάρυνση φτάνει στα 200 ευρώ τον χρόνο και στα 100.000 ευρώ τα 2.000 ευρώ τον χρόνο.


Τι αναφέρει το σημείωμα:


«Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της δόσης της ανωτέρω ρύθμισής σας έχει τροποποιηθεί σε εφαρμογή του νόμου 4336/2015. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε πριν από την πληρωμή για το νέο ποσό δόσης από την εφαρμογή προσωποποιημένη πληροφόρηση,. Επιλογή στοιχεία ρύθμισης Taxisnet. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζα θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την τράπεζά σας».


Διαβάστε  επίσης:

Η εμπιστευτική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. και η προειδοποίηση για χτύπημα τζιχαντιστών στην Ελλάδα 

Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.