Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Το καινοτόμο «πράσινο» σπίτι που περιστρέφεται ακολουθώντας τον ήλιο





Το καινοτόμο «πράσινο» σπίτι που περιστρέφεται ακολουθώντας τον ήλιοΘα κατασκευαστεί προσεχώς στην Ισπανία.

Αυτό το υπερ-μοντέρνο σπίτι που περιστρέφεται ακολουθώντας τις ακτίνες του ήλιου μπορεί σύντομα να αποτελεί προορισμό διακοπών στην Costa del Sol της Ισπανίας.


Τα σπίτια αυτά που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο στην ηλιόλουστη Μαρμπέλα και θα είναι τα πρώτα του είδους τους στην Ευρώπη.


Κάθε 15 λεπτά περιστρέφονται για να ακολουθούν τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μεγιστοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια που παράγεται.


Τα σπίτια θα κοστίζουν περίπου 765.000 ευρώ και θα έχουν εμβαδό 250 τετραγωνικά μέτρα, αν και οι δημιουργοί τους εργάζονται με κατεύθυνση τη δημιουργία πιο «συμπαγών» και οικονομικά προσβάσιμων σπιτιών.


Οι σχεδιαστές του φουτουριστικού πρότζεκτ Sunhouse 360 λένε πως οι ιδιοκτήτες τους θα εξοικονομούν έως 70% στο κόστος ενέργειας και θα περιορίζουν κατά 68% τις εκπομπές διοξειδίου.


Το πρότζεκτ υλοποιείται στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμπέλα κι έτσι κάποια από τα σπίτια θα χρησιμοποιηθούν ως εξοχικά.


«Είναι πολύ ωφέλιμο να έχει κανείς φυσικό φωτισμό από τον ήλιο στο σπίτι του. Μπορείς να προγραμματίσεις το σπίτι έτσι ώστε να έχεις ήλιο στην κουζίνα όλη μέρα, αν το θες», εξηγεί ο εκ των δημιουργών Jose Carlos Moya.


Το πρώτο σπίτι που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια κατασκευάστηκε το 1984 από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Rolf Disch και συνέλλεγε περισσότερη ενέργεια από όση κατανάλωνε, με το να ακολουθεί τον ήλιο. Αλλά, όπως εξηγεί ο Moya, παρότι υπάρχουν παρόμοιες ιδέες, αυτό το σχέδιο είναι το μόνο με την τεχνολογία ανίχνευσης της καλύτερης θέσης για να λαμβάνει το ηλιακό φως.


«Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφοροποίηση στο δικό μας σχέδιο, το λογισμικό ‘eco rotation’ που επιτρέπει στο σπίτι να αναγνωρίζει τη θερμοκρασία και να αποφασίζει τον προσανατολισμό του», τονίζει.


«Η περιστροφή γίνεται τόσο ήπια που όποιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι δεν θα καταλαβαίνει τίποτα, παρά μόνο πως άλλαξε η θέα από το παράθυρο».


Έχει ήδη γίνει η πρώτη παραγγελία για την κατασκευή ενός τέτοιου σπιτιού για ιδιώτη του χρόνου ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες.







Ανακαλύφθηκε δέντρο 1.300 ετών στην Κίνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.