Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

5 συμβουλές για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με βάση το Feng Sui




Η φιλοσοφία του Feng shui μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη... διακόσμηση του σπιτιού σας με στόχο να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αγάπης, υποστήριξης, διασκέδασης και χαράς στο σπίτι.


Η διακόσμηση του σπιτιού σύμφωνα με το feng shui είναι ελαφρώς διαφορετική από την παραδοσιακή διακόσμηση, αλλά μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το feng shui, θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος αυτομάτως θα είναι περισσότερο αρμονικός και θα τον λατρέψετε!


Ουσιαστικά το Feng shui στοχεύει στη δημιουργία μιας ήρεμης και αρμονικής ενέργειας στο σπίτι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει την δημιουργία κατ 'ανάγκη ενός σπιτιού Ζεν-τύπου. Η διακόσμηση με βάση το Feng Shui σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που έχει την καλύτερη ενέργεια για την συγκεκριμένη δραστηριότητα ή δραστηριότητες που προορίζονται για αυτόν τον χώρο.


Το πρώτο βήμα για την διακόσμηση ενός σπιτιού με βάση το Feng Shui είναι να φύγουν τα υπολείμματα της παλιάς ενέργειας και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και δυνατό περιβάλλον νέας ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο;



Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθαριστεί ο χώρος σας. Αν δεν το κάνετε αυτό είναι σαν να θέλετε να εφαρμόσετε ένα ακριβό make up σε ένα άπλυτο πρόσωπο. Μόνο αφού καθαρίσετε και απομακρύνετε την παλιά ενέργεια θα μπορείτε να προχωρήσετε σε μια επιτυχημένη διακόσμηση βασισμένη στη φιλοσοφία του feng shui. Δείτε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε!


Αέρας και φως!


Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος έχει καλή ποιότητα αέρα και φωτός. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα για την καλή ενέργεια στο σπίτι σας και άκρως απαραίτητα για να διακοσμήσετε το σπίτι σύμφωνα με τον feng shui. Έτσι, αν έχετε κάνει όλη την προεργασία - το σπίτι σας είναι πλέον πεντακάθαρο και έχετε καλή ποιότητα φρέσκου αέρα και φωτός, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διακόσμηση με το feng shui!


Ορίστε bagua ή τον ενεργειακό χάρτη του σπιτιού σας


Το bagua είναι ένας ενεργειακός χάρτης, που χρησιμοποιείται ως οδηγός για έναν χώρο (κατοικία, μαγαζί, γραφείο) για την αξιολόγηση της ποιότητας των διαφόρων μορφών ενέργειας. Κάθε τμήμα του bagua ονομάζεται GUA και έχει ειδικές ιδιότητες που συνδέονται με το καθένα, όπως η φήμη, πλούτος, γάμος, καριέρα κ.λπ. Καθένα από αυτά έχει μια κατεύθυνση, το χρώμα και το στοιχείο που συνδέεται με αυτό.


Το bagua του σπιτιού σας, θα χρησιμεύσει ως πρότυπο ή ως ένας χάρτης ως προς το ποια χρώματα θα χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένα δωμάτια, ποιες εικόνες είναι καλύτερες για το σπίτι σας, πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα για την καλύτερη ροή της ενέργειας κλπ. Το να γνωρίζετε το bagua είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή διακόσμηση του feng shui, οπότε μην αγνοήσετε αυτό το βήμα.


Το Feng Sui θέλει χρώμα


Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το χρώμα για το καλό feng shui. Το χρώμα είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να αλλάξετε την ενέργεια στο σπίτι σας και να φέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ξέρετε για παράδειγμα αν το μπλε χρώμα είναι καλό feng sui για την κρεβατοκάμαρα ή το κόκκινο για την είσοδο.


Ορίστε ποια αντικείμενα feng shui χρειάζεται το σπίτι σας.


Μπορεί να έχετε ήδη κάποια από αυτά ή να χρειάζεστε ένα όμορφο σιντριβάνι (το στοιχείο του νερού είναι καλό feng sui για την καλή ροή της ενέργειας στο σπίτι μας) ή εναλλακτικά ένα ενυδρείο. Ο γνωστός χαμογελαστός βούδας με την χοντρή γεμάτη κοιλιά συμβολίζει την ευτυχία όπου κι αν τοποθετηθεί ή επιλέξτε ένα ελέφαντα που συμβολίζει τη σοφία.


Μερικά από τα σύμβολα καλοτυχίας που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αντικείμενα ή πίνακες μέσα στο χώρο σας είναι τα παρακάτω:


Το χρυσάφι, τα αρχαία νομίσματα και το καθαρό νερό με κυματισμό συμβολίζουν τον πλούτο.


Τα μπαμπού, τα πεύκα, οι ερωδιοί και τα ροδάκινα συμβολίζουν την μακροζωία και την υγεία.


Τα λουλούδια μέσα στα βάζα οπουδήποτε μέσα στον χώρο σας, εάν δεν είναι αληθινά καλό είναι να είναι από μετάξι, χρωματιστά, χαρούμενα και ποτέ μαραμένα και βρώμικα.


Οι καθρέφτες είναι θαυμάσιοι όταν βρίσκονται στον χώρο της τραπεζαρίας αλλά κακοί όταν τοποθετηθούν στον χώρο της κρεβατοκάμαρας.


Τα κρύσταλλα και τα κρυστάλλινα αντικείμενα τοποθετημένα νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά ή στο κέντρο του δωματίου είναι θετικά στοιχεία.


Το ψάρι συμβολίζει την επιτυχία για αυτό μπορείτε να το τοποθετείται κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Τα ψάρια επίσης ενισχύουν τον πλούτο, είτε ζωντανά είτε πορσελάνινα.


Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι αναδύουν λαμπερό φως είναι ευεργετικοί για τον χώρο σας.


Τα άλογα και το κόκκινο χρώμα προσελκύουν τη φήμη και την αναγνώριση στη ζωή σας.


Οι ξύλινες κινεζικές πάπιες είναι θετικά στοιχεία για τον γάμο, αλλά μόνο ένα ζευγάρι.


Η παιωνία επίσης μας βοηθά να βρούμε έναν πιστό σύντροφο για αυτό τοποθετήστε την αληθινή, τεχνητή ή σε πίνακα.


Τα κόκκινα τριαντάφυλλα τοποθετημένα νοτιοδυτικά στον χώρο σας αυξάνουν τις πιθανότητες για να βρείτε τον κατάλληλο σύζυγο.


Σε ένα μπολ με νερό μπορείτε να βάλετε κεριά που επιπλέουν και να τα τοποθετήσετε στα βόρεια του χώρου σας για βελτίωση της καριέρας σας.


Τοποθετήστε έναν καθρέφτη δίπλα στην ταμειακή σας μηχανή και οι δουλειές σας θα αυξηθούν.


Το κόκκινο ντεκόρ στα εστιατόρια φέρνει πολύ τύχη.


Άνδρας vs Γυναίκα: Όταν κάνουν barbecue




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.