Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κάντε το σπίτι σας Χριστουγεννιάτικο σε 5 μόλις βήματα




Αρκούν πέντε κινήσεις για να δώσετε στο σπίτι σας γιορτινό χαρακτήρα. Κι όλα αυτά πριν καν στολίσετε δέντρο!


Αδειάστε και καθαρίστε τα ράφια σας. Γιατί; Κοντεύει εκείνη η εποχή του χρόνου που βγάζετε τα στολίδια από τα κουτιά τους και βάζετε τα αγαπημένα εποχικά οικογενειακά κειμήλια σε κοινή θέα καθώς προετοιμάζεστε να υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά. Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο γιορτινό σε 5 κινήσεις λίγο πριν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.


1. Είσοδος Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα με τα πάρτι και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Ζωντανέψτε, λοιπόν, το χώρο υποδοχής του σπιτιού σας στολίζοντάς το με στεφάνια ή κρεμώντας από τα φωτιστικά σας σατέν κορδέλες, κλαδιά ελάτου και γκι ή στολίδια.


2. Καθιστικό και Τραπεζαρία Τα φυτά αποτελούν την πλέον εύκολη λύση για να φέρετε νωρίτερα τις γιορτές στο σπίτι σας. Βάλτε, λοιπόν, γλάστρες με αλεξανδρινά σε διάφορες πλευρές του καθιστικού σας ή στολίστε το κεντρικό έπιπλο της τραπεζαρίας σας με μία σύνθεση με αμαρυλλίδα, τριαντάφυλλα, γκι ή κλαδιά πεύκου. Επίσης, μπορείτε να φωτίσετε τις σκοτεινές γωνίες του χώρου χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικα φωτάκια.



3. Εξωτερικοί χώροι Μεταμορφώστε τη βεράντα, την αυλή ή τον κήπο σας στο απόλυτο χειμερινό σκηνικό καλύπτοντας τα έπιπλά σας με μάλλινα σκουρόχρωμα ριχτάρια ή ψιλές καρό κουβέρτες και περνώντας φωτάκια ή γιρλάντες από τα κάγκελα και τα κιγκλιδώματα.


4. Αρωματικά χώρου Δώστε στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας άρωμα γιορτών χρησιμοποιώντας αρωματικά χώρου με νότες εσπεριδοειδών, κανέλας και πεύκου. Επίσης, μπορείτε να δώσετε άρωμα γιορτών στη χειμερινή φασίνα, καθαρίζοντας τα δάπεδα και τους πάγκους σας με νερό στο οποίο έχετε προηγουμένως διαλύσει 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου ή/και κανέλας.


Τα αρωματικά χώρου και τα γλυκίσματα θα δώσουν στο σπίτι σας μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.


5. Φωτισμός Πέρα από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, τα κεριά αποτελούν ιδανικό τρόπο για να δώσετε στους χώρους σας τη ζεστή λάμψη με την οποία είναι συνώνυμες οι γιορτές. Μη διστάσετε να τα τοποθετήσετε και σε πιο «ασυνήθιστους» χώρους, όπως το μπάνιο, το χολ ή το τζάκι.


Διαβάστε  επiσης:

Τα 5 πράγματα που προσέχουν στο σπίτι οι καλεσμένοι σας!


Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.