Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Κρατούν 170 ομήρους στο ξενοδοχείο στο Μάλι





Επίθεση ενόπλων στην πρωτεύουσα Μπαμακό - Φώναζαν «Ο θεός είναι μεγάλος»Συνολικά 170 άνθρωποι –πελάτες και προσωπικό- κρατούνται όμηροι από ενόπλους που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα επίθεση σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό. Υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και φώναζαν «Allahu Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος).


Η εταιρεία, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».




«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.


Το ξενοδοχείο βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.



Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «έχει ενημερωθεί για μία επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών στο Radisson Hotel, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», και κάλεσε τους πολίτες της να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.


Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή είπαν ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει το ξενοδοχείο κι έχει αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στη συγκεκριμένη συνοικία.




Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγή ασφαλείας, το ξενοδοχείο διαθέτει 190 κλίνες, ενώ οι δράστες τους οποίους η πηγή ασφαλείας αποκαλεί τζιχανιστές, φέρεται ότι εισήλθαν νωρίς το πρωί στην περίμετρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες.



Μία ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πέντε νεκρούς τον περασμένο Μάρτιο σε εστιατόριο του Μπαμακό, όπου συχνάζουν ξένοι.


Υπέροχες συνταγές ομορφιάς με αλάτι








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.