Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Iστορική βροχή μετέτρεψε την χειρότερη έρημο του πλανήτη σε ...





Η ιστορικών διαστάσεων βροχόπτωση του Μαρτίου στη Χιλή, σκότωσε 28 ανθρώπους και άφησε, σύμφωνα με το πρακτορείο EFE, εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς στέγη Στην Antofagasta, της Χιλής, το νερό της βροχής έφτασε τα 2,3 εκατ. σε 12 ώρες, ποσό που είναι ίσο, σύμφωνα με το Weather Channel, με το ύψος της βροχής σε έναν ολόκληρο χρόνο.


Όμως η καταστροφική βροχή είχε και τα... καλά της, αφού μετέτρεψε, τουλάχιστον και το Νοέμβριο σε κατάφυτο λιβάδι την έρημο Atacama, το πιο αφιλόξενο μέρος του πλανήτη Γη.


Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρημος είναι τόσο ξηρή που οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Κέντρου, επειδή το έδαφος της μοιάζει με αυτό του Άρη, κάνουν εκεί της δοκιμές τους για το ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη.


"Η έρημος της Atacama είναι μία ανθισμένη έρημος, κάτι που συμβαίνει μόνο μετά την βροχή, που αυτή την φορά έφερε το El Niño και η κλιματική αλλαγή", σημειώνει στο EFE ο Daniel Diaz, τουριστικός πράκτορας που διοργανώνει εκδρομές στην έρημο.


Περίπου 200 ήδη φυτών έχουν ανθίσει στην έρημο, ενώ υπολογίζεται 20.000 τουρίστες να ταξιδέψουν στην περιοχή για να δουν το φαινόμενο της ανθισμένης ερήμου.


H Atacama είχε ανθίσει πάλι το 2009. 













 Αυτοκίνητο καίει υδρογόνο και αποβάλλει καθαρό νερό!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.