Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Τεστ: Είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε με το σύντροφό σας;





Tα μισά σας ρούχα βρίσκονται ήδη στο σπίτι του συντρόφου σας, δεν έχετε κοιμηθεί χώρια εδώ και μήνες και μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού. Αναπόφευκτα, σκέφτεστε αν είναι ώρα να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να μείνετε μαζί.

Η συμβίωση είναι ένα απαραίτητο στάδιο από το οποίο πρέπει να περάσει ένα ζευγάρι, είτε ως ένδειξη απόλυτης δέσμευσης προς το έτερον ήμισυ είτε ως δοκιμή πριν το γάμο ή την απόκτηση ενός παιδιού.

Πριν αρχίσετε να διαλέγετε κουρτίνες για το καινούργιο, κοινό σας σπιτικό, κάντε στον εαυτό σας –ίσως και στο σύντροφό σας– τις παρακάτω ερωτήσεις.

1. Γιατί θέλεις να το κάνεις;

Η γλυκιά αγωνία και ο ενθουσιασμός που προκύπτουν στην ιδέα της συγκατοίκησης μπορεί να «θολώσουν» την κρίση σας. Πρέπει, λοιπόν, να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε καθαρά ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που σκέφτεστε να μείνετε μαζί. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος λόγος που θέλει ένα ζευγάρι να συγκατοικήσει, ωστόσο μερικές φορές η απόφαση βασίζεται σε δευτερεύοντα κίνητρα, όπως η επιθυμία για περισσότερη ανεξαρτησία (απομάκρυνση από τη γονεϊκή στέγη) ή η προσπάθεια να σωθεί μια σχέση που περνάει κρίση. Η συμβίωση με το σύντροφο φέρνει από μόνη της αρκετές προκλήσεις, οπότε απαιτείται στέρεη βάση στη σχέση για να εξελιχθεί ομαλά.

2. Ποιος θα πληρώνει τι;

Σίγουρα η συζήτηση αυτή δεν είναι ευχάριστη, είναι όμως απαραίτητη. Καθένας εκ των δύο συντρόφων έχει συνηθίσει να χειρίζεται τα οικονομικά του με έναν συγκεκριμένο τρόπο, οπότε πρέπει να βρεθεί ένα «σχέδιο δράσης» που να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Διευκρινίζοντας εξ αρχής ποιος θα επωμιστεί ποια έξοδα –από τα καινούργια έπιπλα έως τα ψώνια του σούπερ μάρκετ– θα αποφευχθούν συγκρούσεις στο μέλλον.

3. Θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε ραντεβού;

Όταν θα μένετε μαζί, θα περνάτε φυσικά πολύ περισσότερο χρόνο μαζί. Μια «παγίδα» στην οποία πέφτουν πολλά ζευγάρια είναι ότι περνούν πολύ λιγότερο ποιοτικό χρόνο μαζί από τη στιγμή που μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι. Καλό είναι λοιπόν να συνεχίσετε να σχεδιάζετε ραντεβού και εξορμήσεις όπως πριν, ώστε να αποφύγετε τη ρουτίνα και την τριβή της καθημερινότητας.

4. Θα αλλάξει η σεξουαλική μας ζωή;

Θα μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι κάθε βράδυ, αυτό όμως ίσως σημαίνει ότι θα μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι συχνότερα απ' ό,τι θα θέλατε. Υπάρχουν σαφώς μέρες που η κούραση μάς καταβάλλει, επομένως το σεξ δεν θεωρείται προτεραιότητα έναντι του ύπνου! Δώστε από πριν τα απαραίτητα... δείγματα γραφής, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας μπορεί με ευκολία να «διαβάζει» τις προθέσεις σας και να δρα αναλόγως.

5. Ποιος θα πλένει τα πιάτα;

Μπορεί οι δουλειές του σπιτιού να είναι το τελευταίο (ή και το πρώτο!) πράγμα που σκέφτεστε στην ιδέα ότι θα συγκατοικήσετε με το σύντροφό σας. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι άνισα κατανεμημένες ευθύνες μέσα στο σπίτι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες τσακωμού ανάμεσα στα ζευγάρια. Μοιράστε εξ αρχής τις δουλειές ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο σας ή και με το τι προτιμάτε να κάνετε στο σπίτι ώστε να αποφύγετε να ξεμείνετε κάποια στιγμή από καθαρά πιάτα ή καθαρά ρούχα!


Η οικογένεια που πήρε την αρκούδα και την μεγάλωσε σαν παιδί της 


Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.