Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Εσείς από ποιο χέρι κρατάτε το κινητό;

Μετά από σειρά ερωτήσεων σε 5000 άτομα, που υποβάλλονταν σε εξετάσεις MRI ή WADA για τον εντοπισμό ωτολογικών προβλημάτων, βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ της πλευράς που οι ερωτηθέντες κρατούσαν το τηλέφωνο και του κυρίαρχου ημισφαιρίου του εγκεφάλου τους.


Συγκεκριμένα, 68% των δεξιόχειρων κρατούσαν το κινητό με το δεξί χέρι και στο δεξί αυτί και 72% των αριστερόχειρων με το αριστερό χέρι και στο αριστερό αυτί.


Αν κρατάτε το κινητό με το δεξί σας χέρι και στο δεξί σας αυτί, τότε μάλλον η ομιλία σας καθορίζεται από το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου σας. Αυτό υποστηρίζει μελέτη του νοσοκομείου Henry Ford, στο Detroit, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA.


Ήταν γνωστό ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν περισσότερο το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου τους – οι οποίοι υπολογίζονται στο 95% του συνολικού πληθυσμού – είναι πιθανότερο να γράφουν και να κάνουν τις καθημερινές εργασίες με το δεξί χέρι και αντίστροφα. Η μελέτη του νοσοκομείου Henry Ford αποδεικνύει ότι το ίδιο ισχύει και για το χέρι που προτιμούμε για να απαντάμε και να κρατάμε το κινητό μας τηλέφωνο.


«Τα ευρήματά μας μπορεί να βοηθήσουν στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου. Αν αποδείξουμε μία συσχέτιση μεταξύ της κυρίαρχης πλευράς του εγκεφάλου και του χεριού που κρατά το κινητό τηλέφωνο, ίσως είναι δυνατό να αναπτύξουμε μια λιγότερο επεμβατική και πιο φθηνή λύση για να βρίσκουμε που είναι τοποθετημένο το κέντρο ομιλίας», λέει ο Δρ Michael Seidman, διευθυντής της ωτολογικής και νευρολογικής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Henry Ford.


Τονίζει, ακόμη, ότι η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να προσφέρει επιπλέον αποδείξεις ότι τα κινητά τηλέφωνα και οι όγκοι στον εγκέφαλο, στο κεφάλι και στον λαιμό δεν σχετίζονται απαραίτητα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, εφόσον σχεδόν 80% των ανθρώπων χρησιμοποιούν το δεξί χέρι για να μιλούν στο κινητό, θα έπρεπε τα περιστατικά καρκίνου να παρατηρούνται στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου με παρόμοια ποσοστά.


Η μελέτη ξεκίνησε με μια απλή παρατήρηση. Ένας δεξιόχειρας θα ήταν λογικό να προτιμά να κρατά το τηλέφωνο με το αριστερό χέρι και ένας αριστερόχειρας με το δεξί, ώστε να έχει το κυρίαρχο χέρι ελεύθερο, για να κάνει παράλληλα κάτι άλλο, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.


Διαβάστε  επίσης:

Εσείς μιλάτε στον εαυτό σας; Δείτε τι δείχνει αυτό για τον χαρακτήρα σας 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.