Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται αυτοκίνητο που θα δέχεται φωνητικές εντολές. Ο "Ιππότης της ασφάλτου" ζωντανεύει... (video)



Με τον κολοσσό στον τομέα της πληροφορικής Microsoft συνεργάζεται στενά η Volvo. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός νέου τρόπου επικοινωνίας του ανθρώπου με το αυτοκίνητο, ακόμη και όταν δεν βρίσκεται μέσα σε αυτό. 33 χρόνια μετά, το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «Ιππότης της Ασφάλτου» δείχνει να γίνεται πραγματικότητα.


    Η Volvo παρουσίασε στην έκθεση CES ένα σύστημα φωνητικών εντολών προς το αυτοκίνητο, μέσω του ρολογιού Microsoft Band 2. Ο οδηγός θα μπορεί να ζητήσει από το αυτοκίνητο να θέσει σε λειτουργία τη θέρμανση ή την ψύξη της καμπίνα, να ενεργοποιήσει το σύστημα πλοήγησης, να κορνάρει ή να κλειδώσει τις πόρτες (το τελευταίο ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ξεχασιάρηδες). Όλα αυτά θα είναι εφικτά μέσω της εφαρμογής Volvo on Call από την προσεχή άνοιξη.




Δείτε  ακόμα:

Γλυπτά από πάγο που κόβουν την ανάσα


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.