Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αγώνων από την Faraday Future





Ένα concept ηλεκτροκίνητο όχημα αγώνων παρουσίασε η Faraday Future, startup του χώρου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων- η οποία, όπως και η «κυρίαρχος», Tesla Motors, δανείζεται το όνομά της από έναν διάσημο επιστήμονα του «κόσμου» του ηλεκτρισμού.


H εταιρεία σκοπεύει να εξελίξει το συγκεκριμένο όχημα σε μία σειρά διασυνδεδεμένων οχημάτων που θα μπορούν να «κοιτάξουν στα μάτια» τα οχήματα μεγάλων «παικτών» του χώρου όπως η Tesla και Audi.


Σημειώνεται πως η Faraday, η οποία στηρίζεται από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τζιά Γιουετίνγκ, έχει τηρήσει γενικότερα σιγή ιχθύος όσον αφορά στα σχέδιά της από το ξεκίνημα των εργασιών της, πριν 18 μήνες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το παρθενικό όχημά της αναμένεται το 2017-2018.


O Νικ Σάμπσον, αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης και product development της εταιρείας, δήλωσε στο Reuters λίγο πριν την αποκάλυψη του οχήματος – στο ευρύτερο πλαίσιο της CES στο Λας Βέγκας- ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Faraday για το καταναλωτικό κοινό θα ήταν ένα αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο στη Νεβάδα, αξίας ενός δισ. δολαρίων.



Η ανέγερση του εργοστασίου αυτού θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κοντά στο Λας Βέγκας.


Όσον αφορά στο ίδιο το όχημα πάντως (FFZERO1) δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή- ωστόσο εντυπωσιάζει, καθώς ενσωματώνει τεχνολογία augmented reality, προβάλλοντας πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του, και διαθέτοντας smartphone dock στο τιμόνι.


Ο αρθρωτός του σχεδιασμός συνεπάγεται ευελιξία/ ευκολία «μεταμόρφωσης», με τμήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία άλλων οχημάτων (ημιφορτηγών κλπ).


Είναι διασυνδεδεμένο με το Ίντερνετ, έχει ιπποδύναμη 1.000 αλόγων, μέγιστη ταχύτητα 321 χλμ/ ώρα και επιτάχυνση από το 0 στα 96 χλμ ανά ώρα μέσα σε κάτι λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.


Ο οδηγός διαθέτει κάσκα που του παρέχει οξυγόνο και νερό, ενώ είναι «προικισμένο» με αεροσήραγγες που επιτρέπουν στον αέρα να περνά μέσα από το όχημα για να μειώνεται η αντίσταση και να ψύχονται οι μπαταρίες.


Παρά, όσον αφορά στον έλεγχό του, πέρα από την augmented reality, διαθέτει multitouch screen interface.


Δείτε  ακόμα:

Έρχεται αυτοκίνητο που θα δέχεται φωνητικές εντολές. Ο "Ιππότης της ασφάλτου" ζωντανεύει... (video) 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.