Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

14 τρόποι να αποταμιεύσετε €21.600.00 για το παιδί σας





Αθανασιάδου Βιολέττα

Όταν γίνεται κανείς γονιός, τα χρήματα αποκτούν μια νέα διάσταση και φαίνεται να είναι …ένα είδος προς εξαφάνιση.


Δεν είναι όμως ποτέ νωρίς να αρχίσετε να αποταμιεύετε χρήματα για το μέλλον του παιδιού σας. Δεδομένου των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, ξέρουμε πώς κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Μπορούμε όμως να το κατορθώσουμε! Αποταμιεύοντας ένα μικρό ποσό κάθε μήνα, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην εκπαίδευσή του και γενικότερα στο μέλλον του. Μπορεί τώρα τα 18α γενέθλιά του να σας φαίνονται μακρινά, αλλά δεν είναι γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσετε την αποταμίευση τώρα!


Εάν αποταμιεύετε μόλις €3,33 την ημέρα και τα βάζετε στην άκρη κάθε μέρα μπορείτε να εξασφαλίσετε αυτό το κομπόδεμα. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για «πολυτέλειες» που μπορείτε να κόψετε ώστε να τα καταφέρετε:


Καφές: Σταματήστε να παραγγέλνετε καθημερινά τον καφέ σας από έξω και θα δείτε πώς η διαφορά στα οικονομικά σας, αλλά και στα κιλά σας (αν το παρακάνετε με τη σαντιγί και τη ζάχαρη) θα είναι αισθητή.

Κουλούρι – κέικ: Αν έχετε αδυναμία στα γλυκά και σας αρέσει να συνοδεύετε τον καφέ σας με κουλουράκι ή κέικ γιατί να μην φτιάξετε τα δικά σας από το σπίτι αντί να αγοράζετε τα έτοιμα; Θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα είναι μάλιστα και πολύ πιο υγιεινά αυτά που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.

Γεύμα: Φτιάξτε το δικό σας σάντουιτς ή μια σαλάτα αντί να αγοράζετε κάθε μέρα το μεσημεριανό γεύμα σας για το γραφείο και σύντομα θα διαπιστώσετε το συνολικό όφελος.

Εμφιαλωμένο νερό: Μια χαρά είναι και το νερό από τη βρύση.

Γεύμα για το παιδί: Αντί για έτοιμα πακέτα από το σούπερμάρκετ ή τις σφολιάτες και τα διάφορα σνακ μέχρι να ετοιμάσετε το μεσημεριανό γεύμα, οργανωθείτε καλύτερα και μαγειρέψτε μια μέρα που θα έχετε άπλετο χρόνο στη διάθεσή σας. Έπειτα αποθηκεύστε τα φαγητά σε τάπερ καλής ποιότητας και ξεκούραστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Έτοιμα πουρέ και smothies: Είναι πραγματικά πολύ πιο εύκολα να τα ετοιμάστε μόνοι σας στο σπίτι αφού στην πραγματικότητα γνωρίζετε πολύ καλά τα συστατικά. Πάρτε ιδέες από ‘δω.

Happy hour ποτά: Αντί να παραγγείλετε ένα πολύ ακριβό κοκτέιλ που θα είναι πλούσιο σε ζάχαρη, σιρόπι και κατ’ επέκταση θερμίδες, επιλέξτε ένα ποτό πιο οικονομικό.

Μακριά από τα σνακ που βρίσκονται στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης: Είναι αμφιβόλου ποιότητας έτσι κι αλλιώς.

Εισιτήριο λεωφορείου: Αν η απόσταση δουλειάς – σπιτιού δεν είναι και τόσο μεγάλη προσπαθήστε να περπατήσετε ή πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά.

Τυχερά παιχνίδια: Οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς στο τζόκερ για παράδειγμα, είναι μία στις 24.000.000 περίπου φορές. Σας πείσαμε;

Εφαρμογές για το κινητό τηλέφωνο: Πείτε όχι σε κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι μόδα της εποχής. Αντί να παίξετε εκείνο το παιχνίδι στο τάμπλετ που κοστίζει, λύστε ένα σταυρόλεξο σε μια εφημερίδα.

Delivery Παρασκευή βράδυ: Ναι μπορεί να θέλετε να γιορτάσετε με πανηγυρικό τρόπο το γεγονός ότι τελείωσε η εβδομάδα αλλά οι τρεις πίτσες, μόνο παραπάνω κιλά μπορεί να σας χαρίσουν. Μαγειρέψτε κάτι υγιεινό ή ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας δείξει τις μαγειρικές του ικανότητες.

Σταματήστε το γυμναστήριο: Πηγαίνετε για τρέξιμο αντ’ αυτού. Είναι δωρεάν, μπορείτε να δείτε τη φύση αν μένετε σε χωριό ή να μιλήσετε με άλλους ανθρώπους αν μένετε στην πόλη. Και θα μπορούσε ακόμη και το μωρό σας να σας βοηθήσει στη γυμναστική. Δείτε εδώ πώς.

Οδηγήστε οικονομικά: Η βενζίνη είναι ένα από τα απαραίτητα έξοδα που προβληματίζει όλους όσους μετακινούνται με αυτοκίνητο. Για να μειώσετε το κόστος ελέγξτε την τάπα της βενζίνης και φροντίστε να μην είναι χαλασμένη γιατί έτσι εξατμίζεται πιο εύκολα. Δείξτε επίσης προσοχή στο φρένο. Όσο πιο συχνά το πατάτε και όσο πιο απότομα σταματάτε τόσο περισσότερη βενζίνη καταναλώνετε. Σε κάθε περίπτωση αν το αυτοκίνητό σας είναι μεγάλο και παλιό, κάντε το απόσυρση και επιλέξτε ένα μικρότερο με πιο οικονομικό κινητήρα.

Σκοπός είναι να εξοικονομείτε περίπου €100 το μήνα, άρα €1.200 το χρόνο για 18 χρόνια. Έτσι θα μαζέψετε το ποσό των €21.600.00. Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να κάνετε όλα τα παραπάνω και επιλέξετε 2 – 3 μόνο και πάλι κερδισμένοι θα βγείτε.


Διαβάστε  ακόμα:

Σήμερα η πίστωση στις κάρτες σίτισης και η επιδότηση ενοικίου

πηγη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.