Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι γυναίκες και το πορνό





Η ErikaLust είναι φεμινίστρια και παραγωγός πορνό, η οποία προσπαθεί να σπάσει τα όρια της οινοβιομηχανίας που απευθύνεται αποκλειστικά στους άνδρες κι έχει κατακριθεί αυστηρά για την αντικειμενοποίηση των γυναικών.


Μίλησε πρόσφατα από τη Βαρκελώνη στο News24Live και κάλεσε τις γυναίκες να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της βιομηχανίας πορνό έτσι ώστε να καταργηθούν οι στερεοτυπικοί ρόλοι που αναλαμβάνονται από αυτές. 


Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι πολλές γυναίκες παρακολουθώντας πορνό αντί να διεγερθούν σεξουαλικά χάνουν κάθε ερωτική επιθυμία γιατί το θέαμα είναι συχνά φρικτό, απαίσιο, άσχημο, κι ενίοτε βίαιο και επιθετικό προς τις γυναίκες.


Πολύ συχνά οι γυναίκες στις πορνοταινίες έχουν το ρόλο του παραλήπτη του πέους που αγωνιά, ενώ ο άνδρας είναι αυτός που κυρίως βιώνει την ηδονή. Η ίδια αναφέρει ότι οι παραδοσιακές πορνοταινίες δεν την ευχαριστούν, γιατί δεν αισθάνεται άνετα με τον τρόπο που απεικονίζεται η γυναίκα και η γυναικεία απόλαυση, ενώ παράλληλα οι καταστάσεις που διαδραματίζονται και η ιστορία είναι συνήθως γελοίες και το κινηματογραφικό στυλ απαίσιο.


Η Lust θέλοντας να αλλάξει αυτό το καθεστώς άρχισε να παράγει τις δικές της πορνοταινίες τα τελευταία 10 χρόνια με σκοπό να είναι αισθητικά ευχάριστες, να έχουν αξιοπρεπές σενάριο και κυρίως να παρουσιάζουν τον άνδρα και τη γυναίκα ως σεξουαλικά ισότιμους.


Είναι πολύ σημαντικό για τη Lust να γίνει κατανοητό ότι η πορνογραφία έχει σημαντικές προεκτάσεις Είναι στην πραγματικότητα ένας λόγος, ο λόγος για τη σεξουαλικότητα, τη θηλυκότητα, την αρρενωπότητα και τους ρόλους που τα άτομα διαδραματίζουν όταν κάνουν σεξ. Είναι το μόνο κινηματογραφικό είδος που δείχνει πραγματική σεξουαλική πράξη.


Όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνδρες της βιομηχανίας του πορνό ένιωσαν απειλή από την εισβολή μιας γυναικάς μέσα σε ένα πεδίο κατεξοχήν ανδρικό όπου οι γυναίκες προορίζονταν μόνο για να δώσουν απόλαυση στους άνδρες. Η ίδια, όμως, με οδηγό το ερώτημά της γιατί το πορνό να μην απευθύνεται και στις γυναίκες, άρχισε να φτιάχνει ταινίες σεξουαλικού παρεχομένου που επικεντρώνονταν στους γυναικείους χαρακτήρες και τη γυναικεία απόλαυση. Στις ταινίες της προσπαθεί να περιγράψει καταστάσεις που σχετίζονται με τις γυναίκες και τις ερωτικές τους ιστορίες. Τονίζει όμως ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που τις κάνει να διαφέρουν συντριπτικά από τις κοινές πορνοταινίες.

Η Lust έχει την εποπτεία όλης της παραγωγής , φροντίζει για κάθε λεπτομέρεια, ενδιαφέρεται για τους ηθοποιούς τους οποίους επιλεγεί και φροντίζει να τους γνωρίζει έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι είναι οι κατάλληλοι για τον κάθε χαρακτήρα του φιλμ. Ενδιαφέρεται επίσης ιδιαίτερα για ένα καλό, αισθητικό κινηματογραφικά αποτέλεσμα και για αυτό έχει ειδικούς που την βοηθούν σε κάθε βήμα από το casting μέχρι το μακιγιάζ.


Η ανταπόκριση των γυναικών στο έργο της Lust είναι πολύ θετική. Πολλές γυναίκες μάλιστα της γράφουν ότι για πρώτη φορά μπορούν να δουν μια ταινία σεξουαλικού καθαρά περιεχομένου χωρίς να νιώσουν άσχημα για τον εαυτό τους.


Η αλλαγή αυτή είναι σημαντικό να συνεχιστεί και η γυναίκα να έχει ένα πιο ενεργό ρόλο στην πορνοβιομηχανία του σήμερα. Για να γίνει αυτό πρέπει οι καίριες θέσεις να καταλαμβάνονται και από γυναίκες έτσι ώστε τα φιλμ να παρουσιάζουν την ιστορία και από τη δική τους οπτική.


Αν η πορνογραφία έχει ως σκοπό να διηγηθεί ιστορίες για τη σεξουαλικότητα, τότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταλειφτεί στα χέρια μιας μικρής μερίδας ανδρών που θα την προσεγγίσουν μονομερώς. Το πεδίο της πορνογραφίας χρειάζεται φρέσκιες και διαφορετικές σεξουαλικές ιστορίες που να αντανακλούν το ευρύτατο πεδίο της σεξουαλικότητας και να απευθύνονται σε όλους. Η Lust μάλιστα καλεί όποιον θέλει να ασχοληθεί με την πορνογραφία να το κάνει για προσφέρει τη δική του εκδοχή του ερωτισμού.


Σύμφωνα με τα στοιχειά της μεγαλύτερης ιστοσελίδας πορνό, το 32% των επισκεπτών στη Νότιο Αφρική είναι γυναίκες. Οι ειδικοί μάλιστα χαρακτηρίζουν το εύρημα ως θετικό γιατί δείχνει πως οι γυναίκες της Νοτίου Αφρικής έχουν ξεκινήσει τα διερευνούν τη σεξουαλική τους ελευθερία.

Είναι σημαντικό οι γυναίκες όλου του κόσμου να ενδυναμωθούν σεξουαλικά και να αντιμετωπίσουν ενεργητικά όποιο στερεότυπο τις κρίνει αυστηρότερα από τους άνδρες για τις ίδιες σεξουαλικές συμπεριφορές. Με τον τρόπο αυτό, απελευθερωμένες από την αντικειμενοποίηση και τις ενοχές θα μπορέσουν να απολαύσουν υπεύθυνα τη σεξουαλικότητα τους.

Πηγή : health24


Μόνο για άντρες με ευαίσθητη… «όσφρηση»!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.