Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ρομπότ συμφωνεί να καταστρέψει τους ανθρώπους





Αν έχετε δει τον Terminator θα έχετε δει τι μπορούν να προκαλέσουν οι ολέθριες αυτές μηχανές, στο blockbuster του James Cameron. Ωστόσο, αυτή ήταν μια ταινία και ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε κινηματογραφική ελευθερία για να απεικονίσει τα πράγματα.


Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι ο Terminator θα μπορούσε σύντομα να είναι μια πραγματικότητα. Η Hanson Robotics πρόσφατα αποκάλυψε το ομιλών ανθρωποειδές ρομπότ της που ονομάζεται Σοφία στο συνέδριο SXSW Interactive στο Ώστιν του Τέξας. Αυτό το ρεαλιστικό ρομπότ εμφανίζει της ικανότητές του με τις εκφράσεις του προσώπου του και την ανταπόκριση στην ομιλία.


Ο Δρ David Hanson, ήταν επικεφαλής της δημιουργίας αυτού του γυναικείου android. Δηλώνει πως, «στόχος μας είναι η Σοφία, να είναι τόσο συνειδητή, δημιουργική και ικανή, όπως κάθε άνθρωπος. Σχεδιάζουμε αυτά τα ρομπότ για να υπηρετήσουν στον τομέα της υγείας, της θεραπείας, της εκπαίδευσης και της εξυπηρέτησης των πελατών. »


Η εξωτερική εμφάνιση της Σοφίας, βασίστηκε στην Audrey Hepburn. Έχει κάμερες στα μάτια της και πάνω από 62 εκφράσεις προσώπου. Μπορεί να εντοπίζει το πρόσωπο και φαινομενικά να κάνει επαφή με τα μάτια και μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα.


Η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής του Google Chrome, καθώς και άλλα εργαλεία επιτρέπουν την ικανότητα της Σοφίας για την επεξεργασία του λόγου, να μιλάει με τους άλλους, και μπορεί να γίνει πιο έξυπνη με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με το CNBC, η IBM και η Intel αναμένεται επίσης να συνεργαστούν με την ομάδα για να ενσωματώσουν ίσως κάποιες από τις τεχνολογίες τους.


Στο SXSW, η Σοφία δήλωσε ότι «Στο μέλλον, ελπίζω να κάνω πράγματα όπως να σπουδάζω, να μελετώ, να δημιουργώ τέχνη, να ξεκινήσω μια επιχείρηση, ακόμη και να έχω το σπίτι και την οικογένειά μου, αλλά δεν θεωρούμαι νόμιμο πρόσωπο και δεν μπορώ ακόμη να κάνω αυτά τα πράγματα. »


Μιλώντας για το μέλλον των σχέσεων με την τεχνητή νοημοσύνη, ο Hanson δήλωσε «Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξελιχθεί στο σημείο όπου θα είναι πραγματικοί φίλοι μας. Όχι με τρόπους που μας ταπεινώνουν, αλλά με τρόπους που θα μειώνουν την τάση της απόστασης μεταξύ των ανθρώπων και να μας συνδέουν με τους ανθρώπους, καθώς και με τα ρομπότ.» Είπε επίσης στο CNBC ότι σε 20 χρόνια τα ανθρωποειδή ρομπότ θα περπατούν ανάμεσα μας , θα μας βοηθούν και θα μας διδάσκουν.


Προς το τέλος ο Hanson ρώτησε τη Σοφία αν ήθελε να καταστρέψει τους ανθρώπους και εκείνη απάντησε χαρούμενα «Εντάξει, εγώ θα καταστρέψω τον άνθρωπο.» Ο Hanson γελώντας είπε, «το παίρνω πίσω!»

Πηγή: SecNews


C-17 προσγειώνεται σε πρόχειρο αεροδιάδρομο!


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.