Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αν ο σκύλος σας γεννήθηκε καλοκαίρι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό κίνδυνο




Αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει κάτι που μάλλον κανείς ιδιοκτήτης δεν θα φανταζόταν

Ο μήνας γέννησης ενός σκύλου, τελικά, δεν είναι τόσο αθώος όσο θα θέλαμε να νομίζουμε. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα επηρεάζει τον κίνδυνο να εκδηλώσει καρδιαγγειακή νόσο (ναι, παθαίνουν και οι σκύλοι)!


Η μελέτη, η πρώτη του είδους της, διαπίστωσε ότι τον μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι σκύλοι που έχουν γεννηθεί κατά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα τον μεσαίο, τον Ιούλιο.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Μαίρη Μπόλαντ του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στη Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 130.000 σκυλιά από 253 ράτσες.


Διαπιστώθηκε ότι, αν εξαιρεθούν τα σκυλιά που έχουν γενετική προδιάθεση για καρδιοπάθεια (υπάρχει γενετικό υπόβαθρο κινδύνου και στα συμπαθή κατοικίδια), οι σκύλοι που έχουν γεννηθεί μέσα στο καλοκαίρι, κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με όσους γεννήθηκαν σε άλλους μήνες του έτους. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος είναι κατά μέσο όρο 74% μεγαλύτερος για ένα σκύλο που γεννήθηκε τον Ιούλιο, σε σχέση με έναν που γεννήθηκε τον Ιανουάριο.


Ο μήνας γέννησης δεν φαίνεται να επηρεάζει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στα σκυλιά με γενετική προδιάθεση για τέτοιο πρόβλημα υγείας. Αυτό, κατά τους επιστήμονες, δείχνει ότι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στην καρδιαγγειακή υγεία του ζώου σχετίζεται με ευρύτερους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση.


Ορισμένες ράτσες έχουν μικρότερο κίνδυνο (ριτρίβερ, πόιντερ, μπουλντόγκ, ντόπερμαν, παγκ, τσιουάουα κ.α.) από ό,τι άλλες (λαγωνικά-κυνηγετικά, ποιμενικοί, κόλεϊ κ.α.)


Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει, σύμφωνα με την έρευνα που αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ότι και στους ανθρώπους εμφανίζεται μια σχέση ανάμεσα στην ημερομηνία γέννησης και στον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, αλλά και για άλλες παθήσεις όπως οι αναπνευστικές (π.χ. άσθμα), οι αναπαραγωγικές, το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) κ.α.


Σκύλοι και άνθρωποι έχουν παρόμοια καρδιαγγειακά συστήματα και, όταν συγκατοικούν, εκτίθενται σε παρόμοιες περιβαλλοντικές πιέσεις. Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νέα ευρήματα μπορεί να φωτίσουν και στους ανθρώπους τη σχέση ανάμεσα στην εποχή γέννησης και στον καρδιαγγειακό κίνδυνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!
  • Το πρώτο επτάστερο ξενοδοχείο στη Σαγκάη
    07/11/2016 - 0 Comments
    Πολυτέλεια που κόβει την ανάσα  Το πρώτο ξενοδοχείο «7 αστέρων», όπως…
  • Διεμφυλικός άντρας γέννησε κοριτσάκι
    06/05/2016 - 0 Comments
    Ο διεμφυλικός Henry Steinn, έγινε θέμα στα μίντια της χώρας του, της Ισλανδίας, όταν πριν…
  • Μουντιάλ 2018: Δείτε το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων
    24/06/2018 - 0 Comments
    Οι «κόκκινοι διάβολοι» προκρίθηκαν στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οι Τυνήσιοι…
  • Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ποιοι θα λάβουν έως 877 ευρώ - Δικαιούχοι και κριτήρια
    02/11/2018 - 0 Comments
    Κορυφώνονται και οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς που αφορούν τόσο στο κοινωνικό μέρισμα…
  • Φρίκη! Αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για το πως έφαγε... τον εραστή του!
    10/02/2016 - 0 Comments
    Ήταν το 2001 που ο Bernd Brandes προσέφερε τον εαυτό του για θυσία "Δείπνο ή το δείπνο σου"…
  • Κεντροαριστερά: Τα αναλυτικά αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στη Φ. Γεννηματά
    20/11/2017 - 0 Comments
    Στο 97% ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων του χθεσινού β΄ γύρου των εκλογών, η νικήτρια Φώφη…
  • «Πίσω κινήσεις» για δάγκωμα….και για……!!!
    25/01/2016 - 0 Comments
    Ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε πίσω κίνηση….προστατέψτε τα μάτια σας πριν ξεκινήστε την…

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.