Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Έντεκα νεκροί στη Μάνδρα – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός




Έντεκα νεκροί, 13 τραυματίες και μία γυναίκα διασωληνωμένη - Ένας κυνηγός και ένας οδηγός φορτηγού τα δύο τελευταία θύματα


Αυξάνονται τα θύματα από την βιβλική θεομηνία που χτύπησε το πρωί την δυτική Αττική και έθαψε στη λάσπη τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.


Στους 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών. Οι δύο τελευταίοι νεκροί είναι ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.


Έτσι, επίσημα οι νεκροί που έχει ανασύρει η Πυροσβεστική ανέρχονται στους εννέα και δύο που ανασύρθηκαν από το Λιμενικό στη θάλασσα.


Παράλληλα θεωρείται βέβαιο πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.


Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής δεν έχουν πλησιάσει ακόμα στο βενζινάδικο, όπου από νωρίς φαίνονται δύο άνθρωποι που δεν αντιδρούν, και θεωρείται βέβαιο ότι είναι νεκροί, καθώς και σε σπίτι ηλικιωμένου, ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Πυροσβεστική, αγνοείται.


Στη Μάνδρα έχει μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο για τον συντονισμό των επιχειρήσεων ενώ η Νέα Πέραμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεγαλύτερες ζημιές έχουν υποστεί κυρίως όσα σπίτια και καταστήματα βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, καθώς κι όσα έχουν υπόγεια.


Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους


Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την θεομηνία στην Δυτική Αττική και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.


Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με στόχο να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων και πολεοδομικές παραβάσεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, αν χρειαστεί, να κινηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.


Σε κόκκινο συναγερμό η Πάτρα με το φόβο θεομηνίας


Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη, μέχρι και αύριο Πέμπτη o δήμος Πατρέων, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από το κέντρο επιχειρήσεων της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον δήμο, «το προσωπικό του γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των διευθύνσεων, καθώς και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, αποχέτευσης θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.