Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Οι Αμερικανοί αποκαλύπτουν τι χτύπησε τη Μάνδρα




Τα χαρακτηριστικά του καιρικού φαινομένου που προκάλεσε το θάνατο 21 ανθρώπων. Πώς δημιουργήθηκε. Πόσο πιθανό είναι να επαναληφθεί στο μέλλον

Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στη Μάνδρα ήταν μία «σπάνια τροπικού είδους καταιγίδα» που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου, γύρω από ένα ήρεμο κέντρο χαμηλής βαρομετρικής πίεσης, γνωστό ως μάτι του κυκλώνα, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).


Τα συστήματα αυτά δημιουργούνται πάνω από θερμούς ωκεανούς ή μεγάλες θάλασσες υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά ποτέ πάνω από στεριές και όταν φτάνουν σε ψυχρότερα νερά ή στη στεριά, διαλύονται.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η καταιγίδα Νuma (όπως ονομάστηκε από το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου) είχε τόσο τροπικά όσο και υποτροπικά χαρακτηριστικά, ήταν δηλαδή υβριδική και ασυνήθιστη για τα σχετικά ρηχά νερά της Μεσογείου, όπου δεν υπάρχει αρκετή ανοικτή θάλασσα για να δυναμώσουν οι καταιγίδες.


Αν και οι καταιγίδες αυτού του τύπου ονομάζονται συχνά «μεσογειακοί τυφώνες» (medicanes), ελάχιστες είναι οι φορές που αποκτούν την ισχύ ενός πραγματικού τυφώνα, σημειώνει ο μετεωρολόγος Μπομπ Χένσον. Η χαμηλή πίεση, ωστόσο, τους επιτρέπει να αποκτούν τροπικά χαρακτηριστικά, όπως συμμετρική δομή και μικρό πυρήνα θερμού αέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.