Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Νέο αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών έστειλε η Τουρκία





Η τουρκική κίνηση ήλθε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου να απορρίψει το πρώτο αίτημα των τουρκικών Αρχών.

Δεύτερο αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στέλνει η Τουρκία στην Ελλάδα, μόλις μία ημέρα μετά την ιστορική και τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα των τουρκικών Αρχών.


Το αίτημα έκδοσης φαίνεται πως απορρέει από το νέο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες, ερήμην των οκτώ στρατιωτικών, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το νέο τουρκικό αίτημα έχει ήδη σταλεί ή βρίσκεται στη διαδικασία της αποστολής.


Η απόφαση του Άρειου Πάγου προκάλεσε την αιχμηρή αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο διαμήνυσε πως πλέον θα επαναξιολογήσει όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων και κατηγόρησε την χώρα μας πως εσκεμμένα θέτει εμπόδια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατήγγειλε μάλιστα δε πως η Ελλάδα δεν έχει διώξει μέλη του PKK, που λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και της ακροαριστερής ομάδας DHKP-C.


Εν τω μεταξύ, μεγάλη δημοσιότητα δίνει ο γερμανικός Τύπος στην ιστορική απόφαση του Άρειου Πάγου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η απόφαση θα δυσκολέψει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος - Τουρκιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.