Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προειδοποιεί: Ο κόσμος ετοιμάζεται για πόλεμο




Άρθρο του στο Time

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης από το 1985 μέχρι το 1991, προειδοποιεί την ανθρωπότητα για μια πιθανή πολεμική σύρραξη δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «φαίνεται σαν ο κόσμος να ετοιμάζεται για πόλεμο». Η ιστορική αυτή προσωπικότητα, καλεί τους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν μαζί ώστε να πάρουν πρωτοβουλίες για τη μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου.


«Πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, γίνονται όλο και πιο φιλοπόλεμοι και τα αμυντικά δόγματα όλο και πιο επικίνδυνα. Σχολιαστές και προσωπικότητες της τηλεόρασης, γίνονται και αυτοί μέλη της πολεμοχαρής αυτής χορωδίας. Μοιάζει λες και η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για πόλεμο«, γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Time. Ο 85χρονος, σημείωσε ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, θα πρέπει να υπερασπιστούν ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να προφυλαχθούν από μια πυρηνική σύρραξη.


«Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να παρθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν - τους ηγέτες των δυο εθνών που κατέχουν το 90% του πυρηνικού οπλοστασίου και γι αυτό το λόγο φέρουν μια ιδιαίτερη ευθύνη», έγραψε. Αφού αναφέρεται με λεπτομέρειες στις δικές τους προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση αναφορικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής που γίνονται ολοένα και πιο προσιτά από οικονομικής άποψης και άρα άμεσα διαθέσιμα. 


«Εύκολα βρίσκονται χρήματα για εξελιγμένο οπλισμό, η καταστροφική δύναμη των οποίων είναι ικανή για μαζική καταστροφή:τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας υπονομεύουν τη στρατηγική σταθερότητα...», σημειώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.