Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Η τηλεόραση συνδέεται με τις 8 κυριότερες αιτίες θανάτου στον κόσμο

Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν εστιάσει τα τελευταία χρόνια στο πώς επηρεάζει η τηλεόραση την υγεία μας. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν στη σχέση τηλεόρασης και καρδιοπάθειας ή καρκίνου.


Μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Preventive Medicine, παρουσιάζει τη σχέση ανάμεσα στην πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης και τις 8 βασικότερες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ.


Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 221.426 άτομα ηλικίας 50-71 ετών. Κανένας εκ των συμμετεχόντων δεν είχε λάβει διάγνωση για κάποια χρόνια πάθηση τη στιγμή έναρξης της μελέτης (1995-1996) και οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους έως το τέλος του 2011.


Λαμβάνοντας υπ' όψιν βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία της υγείας, όπως η ηλικία, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, η φυσική κατάσταση, ο Δείκτης Μάζας Σώματος κ.α., οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για κάθε 2 επιπλέον ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης την ημέρα παρατηρείται συσχέτιση με τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου από:


 


1. καρκίνο (κατά 7%)


2. καρδιοπάθεια (κατά 23%)


3. χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (κατά 28%)


4. διαβήτη (κατά 56%)


5. γρίπη/πνευμονία (κατά 24%)


6. Πάρκινσον (κατά 35%)


7. παθήσεις του ήπατος (κατά 33%)


8. αυτοκτονία (κατά 43%)


 


Να σημειωθεί πως η συστηματική σωματική άσκηση δεν φάνηκε να «εξουδετερώνει» την αρνητική επίδραση της τηλεόρασης.


Οι ερευνητές δεν δίνουν κάποια σαφή εξήγηση για το πώς συνδέεται η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης με τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καθεμία από τις παραπάνω αιτίες, θεωρείται όμως δείκτης για την καθιστική συμπεριφορά και την γενικότερη φυσική κατάσταση του ατόμου, οπότε συνδέεται έμμεσα με τις παραπάνω βασικές αιτίες θανάτου.


Τι φανερώνουν τα μαλλιά για την προσωπικότητά σας;


Πηγή: onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.