Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Αφορολόγητο: Εμπλοκή στο e-banking – “Καίγονται» οι φορολογούμενοι που πληρώνουν ηλεκτρονικά μέσω τράπεζας




- Τυφλό το σύστημα e-banking δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις αγορές που μετράνε στο αφορολόγητο - Οι ηλεκτρονικές πληρωμές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λίστας για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου - Τιμωρούνται με επιπλέον φόρο όσοι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν τις αποδείξεις 


Το αφορολόγητο θα μείνει μόνο στα… χαρτιά για όσους κάνουν αγορές πληρώνοντας μέσω e-banking αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Αυτό καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αγορές από τις άλλες μεταφορές χρημάτων και έτσι ουσιαστικά οι πληρωμές αυτές πάνε στον… κουβά και δεν μετράνε. 


Ουσιαστικά χάνουν μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών αποδείξεων μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και το αφορολόγητο ύψους 8.635 ως 9.545 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. 


Το σύστημα, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι “τυφλό” και έτσι οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. 



Μπάχαλο με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις 


Οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ποιες συναλλαγές αφορούν δαπάνες καθώς οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα δεν έχουν δηλώσει στο σύνολό τους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς. 


Από τη στιγμή που ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό στον οποίο δέχεται πληρωμές δεν είναι σε θέση η τράπεζα να ξεχωρίσει τις συναλλαγές και έτσι οι καταναλωτές που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τον νόμο θα βρεθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο γιατί το κράτος έδωσε… τράτο στις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.