Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Καιρός ΤΩΡΑ: Πού βρέχει και πού χιονίζει αυτή τη στιγμή




Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).


Ολόκληρη σχεδόν τη χώρα «σαρώνει» ο Θησέας με ισχυρές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Σάββατο. Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας.


Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.


Οι άνεμοι πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και πιθανόν 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.


Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως στην Πάρνηθα και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από 500 μέτρα).


Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου.


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη, κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 4 και 7 βαθμούς κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.