Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ντάκος με το αβγό του




Υγιεινός, γρήγορος στην προετοιμασία του, νόστιμος και χορταστικός, ο κρητικός ντάκος χωράει πάνω του όλη τη μαγειρική φαντασία που θα τον μεταμορφώσει σε ένα γρήγορο, πλήρες γεύμα.

Υλικά

4 παξιμάδια κρίθινα

λίγο ξύδι με νερό για τα παξιμάδια

200γρ. φέτα τριμμένη ή ξινομυζήθρα

2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 αβγά

2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βρέχετε ελαφρά το ντάκο με λίγο ξύδι και λίγο νερό. Βάζετε σε πιατέλα τα παξιμάδια, απλώνετε πάνω τους το τυρί και τον μαϊντανό. Από πάνω μοιράζετε τα κυβάκια της ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε τον καθένα με μια κουταλιά ελαιόλαδο.


Τηγανίζετε τα αβγά, προσέχοντας να μην σφίξουν και τα μοιράζετε πάνω σε κάθε ντάκο. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρίγανη.


Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή


Tips

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να μαγειρέψετε τα αβγά ποσέ.



Μπορείτε να σερβίρετε τους ντάκους με ψιλοκομμένες ελιές θρούμπες ολόγυρα, αφού τους αφαιρέσετε το κουκούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.