Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Το καταφύγιο που κόβει την ανάσα: Δωρεάν διαμονή στα 2.529 μέτρα...




Η συγκεκριμένη καλύβα βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού στις Ιουλιανές Αλπεις στην Ιταλία και το μόνο σίγουρο είναι πως διαθέτει θέα που κόβει την ανάσα.


Η διαμονή για όποιον το επιθυμεί είναι δωρεάν, ωστόσο υπάρχει και ένα εμπόδιο. Για να φτάσει κάποιος σε αυτήν, θα πρέπει να ανέβει σε υψόμετρο 2.529,8 μέτρων.


Αυτό το ασυνήθιστο προκατασκευασμένο σπίτι είναι φτιαγμένο από ξύλο από τον αρχιτέκτονα Giovanni Pesamosca και η τοποθεσία του είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης.


Ο σχεδιασμός του είναι μελετημένος με κάθε λεπτομέρεια και το σχήμα του αποτρέπει την συσσώρευση χιονιού στην σκεπή του. Επίσης, ο νότιος προσανατολισμός του επιτρέπει στον ήλιο να λιώνει το χιόνι που μαζεύεται εκεί τον χειμώνα.


Λόγω του μεγάλου υψομέτρου, τα δομικά υλικά για την καλύβα πέταξαν με ελικόπτερο και χρειάστηκαν περισσότερα από 18 ταξίδια για την ολοκλήρωσή της.


Για τους λιγότερο τολμηρούς, υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο από παρόμοιες καλύβες διάσπαρτες σε όλη την περιοχή των Άλπεων σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα, ωστόσο όποιος τις επιλέξει μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει για τη διαμονή του.

Πηγή 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.